Meghalt A keresztapa filmek sztárja

A kedden elhunyt Carmine Caridi 85 éves volt. Annak idején két különböző karaktert is eljátszott A keresztapa két részében.

Az idős színész halálát ügynöksége, a Jordan Lee Talent jelentette be. Caridi a Los Angeles-i Cedars Sinai Hospitalben távozott, családja körében. A nézők a sztárt elsősorban A keresztapa II. Carmine Rosatójaként ismerhették, majd visszatért A keresztapa III-ban is – ezúttal Albert Volpeként.

„A Broadwaytól a filmen át a tévéig Carmine több mint hat évtizedet töltött azzal, hogy szórakoztassa a közönséget, aminél semmi sem tette boldogabbá. Tehetsége, humora, kedvessége és sármja mindannyiunknak hiányozni fog.

Carmine békésen távozott, barátaival és családtagjaival körülvéve”

– olvasható az ügynöksége által írt gyászjelentésben.

Carmine Caridi 2012-ben. Forrás: Albert L. Ortega / Getty Images

 

Az 1934. január 23-án született színész már az 1974-es A keresztapa II. előtt is kapott kisebb szerepeket (például Az Anderson-magnószalagokban, a Kattant Joe-ban vagy A szerencsejátékosban), a nagy áttörést jelentő maffiafilmek után pedig játszott többek közt a Bugsyban és a Szuperhekus kutyabőrben című Chuck Norris-akciókomédiában. Utolsó alakítása a Félig üres tizedik évadának ötödik epizódjában lesz látható. Egy 2017-es interjú szerint egyébként a színészkedés mentette meg az életét, mivel az összes barátja valamilyen módon kapcsolatba került a szervezett bűnözéssel, ő azonban így megúszta.

Érdekesség, hogy 2004-ben Caridi lett az első olyan művész, akit kizártak az Akadémia tagjai közül, mivel megsértette a kalózkodásra vonatkozó szabályt azzal, hogy kiszivárogtatta a filmek megtekintő kópiáját. „A fivéreimen és húgaimon kívül elküldtem olyan embereknek is, akik nem engedhették volna meg maguknak.

Sokakat tettem boldoggá ezzel”

– nyilatkozta akkor.


(via Independent)