Meghalt a Nagymenők sztárja, Ray Liotta

67 évesen hunyt el a színész, aki leginkább Martin Scorsese gengsztereposza révén lett híres, de elképesztő mennyiségű – és nagyon változó minőségű filmet készített élete során.

Forrás: Nathan Congleton/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images

 

A Deadline beszámolója szerint Ray Liotta álmában halt meg a Dominikai Köztársaságban, ahol éppen a Dangerous Waters című thrillert forgatták. Az amerikai színész leghíresebb szerepe az 1990-ben debütált Nagymenők gengszterfilmben volt, amiben a főszereplő Henry Hillt alakította. Igaz, sosem tartozott a legnagyobb sztárok közé, de fiatalon nagy ígéretnek számított, a Baseball álmok (1989) vagy a Menekülés Absolomból (1994) bemutatása idején még akármi lehetett volna belőle, de hamarosan inkább karakterszínészként dolgozott. Gyakran játszott kemény vagy éppen korrupt zsarukat, mint például a Coplandben (1997) vagy a Zsaruszerencsében (1998), vagy éppen bűnözőket. Ilyen alkat volt, kemény, nehéz ember – bár a magánéletében sokkal visszafogottabb. Legutóbb azzal került a hírekbe, hogy megkérte barátnője, Jacy Nittolo kezét, aki igent mondott. Liotta korábban már volt nős: 1997-től Michelle Grace producerrel élt házasságban, akitől egy kislánya született, Karsen Liotta.

Ray Liotta a Nagymenőkben - Forrás: InterCom

 

Liotta elképesztően sokat dolgozott, filmográfiájában összesen 126 cím szerepel – ebből 5 film és egy sorozat még bemutatásra vár -, és bár szerepelt B-kategóriás felejthető vackokban is, volt annyira népszerű és szerethető, hogy a nagy rendezők is újra és újra megkeressék, mint például Ridley Scott a Hannibal (2001), James Mangold az Azonosságban (2003) vagy Guy Ritchie a Revolverben (2005). Az ezredforduló óta producerként is dolgozott, illetve zenélt – és több videóklipben is szerepelt, mint Ed Sheeran 2015-ös  Bloodstream című számának klipjében.