Meghalt Kirstie Alley

A színésznő 71 éves volt.

Kirstie Alley, aki egyik leghíresebb alakítását a Cheers című sorozatban nyújtotta, családja körében halt meg a floridai Moffitt Rákközpontban - jelentette be hétfő este a családja.

"Édesanyánk életöröme és szenvedélye az élet, a gyermekei, unokái és a sok állata iránt, - nem beszélve az alkotás örök öröméről - páratlan volt, és arra inspirál minket, hogy a lehető legteljesebben éljük az életet, ahogy ő is tette" - írta a családja a Twitteren.

Kirstie Alley; Fotó: Steve Granitz/WireImage

 

A családja köszönetet mondott a Moffitt Rákközpont orvosainak és személyzetének is.

A színésznő a bárigazgató Rebecca Howe szerepével vált ismertté az NBC hosszú ideig futó szitkomjában, a Cheersben Ted Danson oldalán, de nagy sikert aratott a Nicsak, ki beszél című filmekkel is John Travolta oldalán.

Travolta az Instagramon tisztelgett egykori színésztársa és barátja előtt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

John Travolta (@johntravolta) által megosztott bejegyzés

"Kirstie-vel volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom" - posztolta az Instagramon. "Szeretlek Kirstie. Tudom, hogy még találkozunk".

Alley 1991-ben Golden Globe-ot és Emmyt nyert a Cheersben nyújtott alakításáért, 1994-ben pedig Emmyt kapott a David anyja című tévéfilmért. 1987-ben csatlakozott a Cheershez, és 147 epizódban szerepelt. A sorozat 1993-ban ért véget.

(via Independent)