Meghalt Michael Parks, a Twin Peaks és a Kill Bill sztárja

Alkonyattól pirkadatig, Terrorbolygó, Halálbiztos, Walker, Argo-akció, Bosszúvágy 5: felsorolni is nehéz, mi mindenben szerepelt. 77 éves volt.

77 éves korában meghalt Michael Parks amerikai színész, a Twin Peaks, az Alkonyattól pirkadatig és a Kill Bill-filmek sztárja - írja az MTI. A színész halálának okát nem közölték.

Parks 1940-ben született Kaliforniában, apja baseballjátékos volt. Színészi karrierje a '60-as években indult el (leginkább maffia- és dedektívsorozatokban szerepelt), később viszont olyan sztárrendezőkkel dolgozott együtt, mint Quentin Tarantino, Robert Rodriguez és Kevin Smith. Ők szerdán az Instagramon emlékeztek meg róla, Kevin Smith például ezt írta:

Michael volt és immár örökké marad is a legjobb színész, akit valaha ismertem. A Veszett világot és az Agyar című filmet is kifejezetten neki írtam, annyira szerettem a játékát.

A kultikus Twin Peaks-sorozatban Jean Renault kanadai drogdílert alakította. Szerepelt Ben Affleck Az Argo-akciójában, az Alkonyattól pirkadatigban, a Terrorbolygóban, a Halálbiztosban és a Kill Billben is. Chuck Norrisszal A bérgyilkos című thrillerben és néhány Walker, a texasi kopóban szerepelt együtt, Charles Bronsonnal a Bosszúvágy 5-öt forgatta le, de feltűnt Brad Pitt westernjében, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Fordban is. Tavaly Az utolsó emberig című akciófilmben és a Greater című sportdrámában láthatta a közönség a mozikban.