Meghalt Patricia Hitchcock, Alfred Hitchcock lánya

Hitchcock egyetlen gyermeke, aki apja több filmjében is (Idegenek a vonaton, Psycho, Rémület a színpadon) szerepelt, 93 éves volt.

Pat Hitchcock halálát lánya, Katie O’Connell-Fiala jelentette be, aki elmondta, hogy anyja hétfőn hunyt el, a Kalifornia állambeli Thousand Oaks nevű városban. Patricia Hitchcock 1928. július 7-én született Londonban, Alfred Hitchcock, a zseniális thrillerrendező és felesége, Alma Reville (több Hitchcock-film forgatókönyvírója) egyetlen gyermekeként.


Hitchcock lánya általában mellékszerepekben tűnt fel apja filmjeiben (a Psychóban ő volt például Janet Leigh karakterének munkatársa, aki nyugtatót ajánl neki), de ezek a megjelenések gyakran kulcsfontosságúak voltak (például az Idegenek a vonaton című thrillerben, amelyben az egyik fontosabb karakter húgát formálta meg).

Pat Hitchcock a filmeken kívül sorozatokban is játszott (például a szintén apja nevével fémjelzett Alfred Hitchcock bemutatja címűben), de

a színészetet a színpadon kezdte

(szerepelt egy Broadway-előadásban is, a Violetben), miután a család 1939-ben, még a lány gyerekkorában Los Angelesbe költözött.

Forrás: Matthew Simmons / Getty Images


Habár gyermekei születése után a Hitchcock lány visszavonult a színészkedéstől, továbbra is ápolta apja (és anyja) életművét: munkatársa volt például az Alfred Hitchcock’s Mystery Magazine-nak, ezenkívül Laurent Bouzereau-val megírta édesanyja életrajzát is Alma Hitchcock: The Woman Behind the Man címmel. Patricia Hitchcockot három lánya, Mary Stone, Tere Carrubba és a már említett Katie O’Connell-Fiala gyászolja.


(via Variety)