Meghalt Ray Stevenson, a Thor-filmek sztárja

Az északír színész mindössze 58 éves volt, amikor Olaszországban (ahol egy forgatás miatt tartózkodott) életét vesztette.

A karakteres arcú sztárt olyan filmekből és sorozatokból ismerhettük, mint az

Artúr király, A megtorló: Háborús övezet, az első három Thor-film, az Éli könyve vagy az HBO berkeiben készült Róma, illetve a Fekete vitorlák.
Forrás: Jim Spellman / WireImage / Getty Images


Stevenson több Star Wars-animációs sorozatban is szinkronizált (Star Wars: A klónok háborúja, Star Wars: Lázadók), egyik utolsó munkáját pedig, az Ahsoka című élőszereplős sorozatot már csak halála után fogják bemutatni. Ehhez hasonlóan posztumusz kerül majd a nézők elé a színész másik utolsó filmje, a magyar 1242 – A Nyugat kapujában, amelyben az először Kevin Spacey-nek felkínált szerepet játszotta el.

Az Index értesülései szerint a sztár halála előtt az olaszországi Ischia szigetén egy Cassino in Ischia című film forgatásán vett részt, ám az elmúlt hétvégén annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani. Ügynöke közlése szerint Ray Stevenson május 21-én, vasárnap hunyt el; halálának pontos okát azonban nem közölték.


„Ez nagyon szíven ütött. Ray játszotta az apukámat a legelső tévéfilmben, amelyben játszottam (Ez is csak élet – a szerk.). Majdnem 30 évvel ezelőtt történt. Jó képességű színész volt, figyelemre méltó karrierrel,

és nem is kívánhattam volna nála jobbat, aki segíti az utam az első tapasztalatoknál ebben a nem mindennapi bizniszben.

Nyugodj békében, Ray!” – írta ki a Twitterre egy szívmelengető közös fotó fölé Matthew Lewis, a Harry Potter-filmekben Neville Longbottomot játszó angol színész.


(via Independent, index.hu)