Meghalt Vass Gábor, Sean Connery, Laurence Fishburne és Sebastian magyar hangja

64 évesen, hosszan tartó betegség után halt meg.

A Szinkronjunkie blog tudatta Facebookon, hogy hosszas betegség után, 64 évesen elhunyt Vass Gábor. A színészt elsősorban kellemes, markáns hangjáról ismerhettük, hiszen temérdek filmet szinkronizált, rendszeresen szólaltatta meg többek között Sean Connery-t, Sylvester Stallonét, Samuel L. Jacksont, Ving Rhamest, Burt Reynoldsot, Ron Perlmant, Danny Glovert, Laurence Fishburnt, Patrick Swayze-t és sokan másokat. Teljes szinkron-életművét elolvashatjuk az ISzDB-n, az Internetes Szinkron Adatbázis oldalon. 

 

 

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően elhunyt Vass Gábor. Betegsége mellett is erőn felül és jókedvűen dolgozott....

Közzétette: Szinkronjunkie blog – 2021. január 13., szerda

 

 

Vass Gábor 1956. június 23-án született a Heves megyei Kömlőn. 1974 és 1978 között végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, Várkonyi Zoltán utolsó osztályában. Fiatal színészként egy évet a szolnoki Szigligeti Színházban töltött , majd 1979 és 1984 között a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja volt. Ezután tíz évig a Madách Színházban játszott. (Forrás: Wikipedia)