Megint megölik, de nem bánja!

A Boldog halálnapot! volt a tavalyi év legszórakoztatóbb horrorfilmje, ráadásul meglepően sok pénzt is hozott, így borítékolt volt a folytatás, amiben csini szőke hősnőnk megint újra és újra és újra megéli saját halálát. Már megszokta!

Nem sokat vártam tőle, de a tavaly bemutatott Boldog halálnapot! nagyon kellemes meglepetés volt, egy egyszerű, de jól kihasznált ötletre felépített tinihorror, ami egyszerre volt ötletes, ijesztő és vicces, ugyanakkor jól ismert, klasszikus műfaji elemekből épült fel. Ismeretlen, de jó arcok és remek poénok voltak benne, a babamaszkos gyilkos kellőképpen ikonikus antihős volt, és az alig 4.8 millió dolláros költségvetésre több mint 122 és fél milliós bevételt hozott, szóval nem volt kérdés, hogy jöhet a folytatás. A kérdés inkább az volt, hogy miről szóljon a második rész. Nyilván arról, hogy főhősnőnk megint újra és újra meghaljon, de hogy lehet ugyanazt az ötletet megint eladni?

A Dappy Death Day 2U első előzetese alapján úgy, hogy nem csak Tree fog minden nap meghalni, majd az addig átéltek alapján némileg több tudással felfegyverkezve újra nekivágni ugyanannak a napnak, hanem a pasija is, akivel az előző rész végén összejött. és annak barátai is. Vagyis kicsit tágul ugyanaz az univerzum, újra előkerül a babaálarcos gyilkos – hőseink egyetemének ez a kabalafigurája -, és előkerül valami furcsa gömb is, ami energianyalábokat szór szerteszét, nyilván ezzel kicsit közelebb kerülünk a kérdéshez, hogy miként lehetséges az az időhurok, ami csakis fotogén egyetemistákra veszélyes. Ami akár valami sci-fis irányba is elviheti a sztorit, de arra, hogy mindez kiderüljön, jövő év Valentin napig, azaz 2019. február 14ig kell várnunk, akkor hozza ki a Universal a filmet, ami nyilván hozzánk is eljut majd.

És persze szinte mindenki visszatér majd a fontos és kevésbé fontos szereplők közül, elsősorban persze Jessica Rothe az eddig 11-szer meggyilkolt Treeként – de ne legyünk igazságtalanok, volt, hogy kényszermegoldásként ő végzett magával -, Israel Broussard a pasijaként, Rachel Matthews, de még az első rész végén meghalt gyilkos szobatársat játszó Ruby Modine (Matthew Modine kislánya) és itt lesz, új játékosként pedig Suraj Sharma és Sarah Yarkin tűnik majd fel. A rendező/forgatókönyvíró most is Christopher Landon (Vér és csokoládé, Parajelenségek: A megjelöltek), és nyilván kíváncsiak vagyunk a végeredményre - de persze kicsit szkeptikusak is. A szállító repülőgépből ejtőernyő nélkül, csipkés fehérneműben kiugró Jessica Rothe látványa mindenesetre elég meggyőző.