Megkezdődött a felcsigázás Az éhezők viadala előzményfilmhez

Érkezett egy teaser, ami a filmből még nem mutat semmit, de legalább a színészeket már ismerjük.

Még 2019-ben jelentették be, hogy előzményfilm készül Az éhezők viadalához a trilógiát szerző Suzanne Collins regénye alapján, amely akkor még meg sem jelent. A 2020-as kiadású Énekesmadarak és kígyók balladája 64 évvel a népszerű young adult kötetek cselekménye előtt játszódik, és azt az időszakot mutatja be, amikor a háborút követően tíz évvel az Egyesült Államok romjain Panemként újjáépülő ország megpróbál újra talpra állni.

A sztori középpontjában az a leendő Snow elnök áll, akit a filmverziókban Donald Sutherland alakított, és amit a rajongók egy része annak idején erősen kifogásolt, mondván nem akarnak „meg nem értett hősként” látni egy „fasiszta diktátort”. A sztori szerint a nemesi családból származó, 18 éves Coriolanus Snow-nak mentorálnia kell a rossz hírű 12. körzetből származó Lucyt a 10. Éhezők Vidadal játék során. Az esélyek nem neki kedveznek, de Coriolanus hisz benne, hogy győztest tud faragni a mentoráltjából, akihez egyre közelebb kerül.

A rendező Francis Lawrence, akit nemcsak Az éhezők viadala: Futótűz, Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész és Az éhezők viadala: A kiválasztott – Befejező rész, hanem a Legenda vagyok, a Vizet az elefántnak és a Vörös veréb direktoraként is ismerhetünk.

A forgatókönyvet Collins mellett A család kicsi kincse (továbbá a Toy Story 3., a Feledés, Az éhezők viadala: Futótűz, az Agymanók és a Star Wars: Az ébredő Erő) Oscar-díjas forgatókönyvírója, Michael Arndt, illetve Michael Lesslie jegyzi. Snow-t Tom Blyth alakítja, a mentoráltját pedig a West Side Storyval ismerté vált Rachel Zegler – aki egyben az új Snow White, azaz Hófehérke is.

A tervezett premierdátum 2023. november 17.

via: NME