Meglepő dolgot nyilatkozott Ethan Hawke Robin Williamsről

A sztár a napokban kapott életműdíjat a nemrég zárult Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a néhai komikushoz fűződő viszonyáról is beszélt.

Hawke az elmúlt hétvégén vette át a díjat a cseh fürdővárosban, és mivel a President’s Award nevű elismeréssel az egész életművét díjazták, az átadót követő sajtóeseményen nem túl meglepő módon szóba került első fontosabb filmje, az 1989-es Holt költők társasága is. Ennek kapcsán pedig a színész mesélt kollégájához, Robin Williamshez fűződő viszonyáról is, ami nem volt épp felhőtlen.

„Úgy gondoltam, Robin utál engem.

Megvolt az a szokása, hogy rengeteget viccelődött a forgatásokon. Én viszont ezt 18 évesen roppant idegesítőnek tartottam, szóval sosem nevettem a poénjain” – mondta Hawke.

Ethan Hawke a díjjal a fesztiválon. Forrás: Gabriel Kuchta / Getty Images


A sztárnak ugyanakkor később Williams segített saját ügynököt szerezni. „Az ügynök azzal hívott fel, hogy Robin Williams szerint nagyon jó színész leszek. Volt ez a jelenet a filmben, amikor felállít az osztályteremben, és spontán módon kikényszerít belőlem egy verset. A felvétel végén Robin azzal viccelődött, hogy nagyon félelmetesnek talált. Akkor azt hittem, viccel, de ahogy én is megöregedtem, rájöttem, hogy tényleg van valami megfélemlítő a fiatalok intenzitásában és őszinteségében. Hát ez volt a kapcsolatom Robinnal” – mesélte a színész.

Robin Williams és a Holt költők társasága fiatal színészei (William és Hawke középen). Forrás: Francois Duhamel / Sygma via Getty Images


Ethan Hawke persze nemcsak visszatekintett, és Robin Williamsről mesélt, hanem a jövőbeli terveiről is. A Mielőtt-trilógia és a Sráckor után ismét Richard Linklaterrel fog együttdolgozni, egy, a XIX. századi transzcendentalizmusról szóló filmen. „Ők voltak a rabszolgaság eltörlésének első szószólói, vegetáriánusok voltak, és a női egyenjogúságért is küzdöttek. Richard teljesen beleszeretett a radikális eszméikbe. Most is nagyban a forgatókönyvet írja, és dühös rám, amiért itt vagyok, és nem nála” – viccelődött a sztár, akit a PORT.hu szerzője is lencsevégre kapott a fesztiválon.


(via IndieWire)