Meglepő módon támadhat fel a Másnaposok-franchise

A farkas falka Alanjét alakító Zach Galifianakisnak támadt egy mentő ötlete, ami határozottan vérfrissítést jelentene – kérdés, hogy működhet-e…

A 2009-es Másnaposok annak idején, két folytatásával együtt, hatalmasat szólt (a három film világszerte összesen több mint 1,4 milliárd dolláros jegybevételre tett szert),

és a filmvilágra is jelentős volt a befolyása, hiszen gyakorlatilag külön alműfajt hozott létre a vígjátékokon belül.

 

A Másnaposok és társai

Ezeket a filmeket se hagyd ki, ha szereted a Másnaposokat!

Június 5-én volt 14 éve, hogy bemutatták ezt az őrült vígjátékot, amelynek a harmadik részét pedig épp tíz éve láthattuk először. Ennek örömére ajánlunk még 10 olyan filmet, amelynek hasonlóan gátlástalan a humora.

Tovább


A 2013-as Másnaposok 3. óta azonban a franchise Csipkerózsika-álmát alussza, mivel Todd Phillips direktor szerint manapság a túlzott politikai korrektség miatt már nem lehet ilyen merész komédiákat rendezni. Egy újra előkerült interjú szerint azonban az egyik főszereplőnek, Zack Galifianakisnak van egy radikális ötlete a filmek feltámasztására.


„Talán ha készítenénk egy Pixar-verziót, egy családbarát változatot”

– magyarázta a színész még 2021-ben az Extra TV-nek. S habár a megjegyzést nyilvánvalóan viccnek szánta, egyáltalán nem olyan hülyeség, amit mond. Legalábbis ha kivonjuk a képletből a családbarát ötletet. Az azóta eltelt évek során ugyanis a felnőtteknek szóló, korhatáros animáció rohamos fejlődésen esett át, és kiemelt népszerűségnek örvend.


A netflixes BoJack Horseman és Hormonokkal túlfűtve című sorozatok több díjat is nyertek, de ott a szintén korhatáros Arcane, az HBO Maxon pedig nagy sikerrel fut a Harley Quinn. A felnőtt tartalmak és az animációs forma összeházasításának persze már több évtizedes hagyományai vannak nemcsak a sorozatok, de a filmek világában is (lásd a hetvenes évekbeli Fritz, a macskát), és pár éve meglehetős sikert aratott a Seth Rogen nevével fémjelzett 18+-os Virsliparti is.

Szóval igenis lenne létjogosultsága egy Másnaposok 4. animációs filmnek – Galifianakis mellett az alkotóknak is érdemes lenne elgondolkodniuk rajta!


(via ScreenRant)

 

Less be a kulisszák mögé!

A Másnaposok-trilógia forgatása durvább volt, mint maguk a filmek

A napokban újranézhetjük a legénybúcsús vígjáték első és harmadik részét is. A komédiák újranézése mellé mi mindenképpen ajánljuk ennek a tucatnyi bizarr ténynek és érdekességnek az áttanulmányozását is, amiket összeszedtünk a forgatásról.

Tovább