Meglőtt a rendőrség egy stábtagot Jamie Foxx filmjének forgatásán

A Geechee című thrillerről van szó, amelynek felvételei a Dominikai Köztársaságban folynak – de jelenleg állnak a munkálatok.

A nemzetközi csapattal forgó Geechee-nek Jamie Foxx az egyik producere, így nem lehet tudni, hogy éppen a helyszínen tartózkodott-e az incidens történtekor, ami a Pinewood Stúdió dominikai kirendeltségén zajlott le. A rendőrség még szeptember 2-án tüzet nyitott a stábtagok kocsijából álló konvojra.

Ennek során egy meg nem nevezett stábtag több lövést is kapott, de szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett, és már nemcsak elhagyhatta a helyi kórházat, de haza is repült otthonába. Az első hírek szerint a helyi kábítószer-ellenes rendőri osztag fedett nyomozói lövöldöztek, mert összekeverték a kocsikat a felderítés helyszínén, ahol addig tartották sakkban szerencsétlen filmeseket, amíg azok nem igazolták, hogy csak ártatlan járókelők.

Sicario - A bérgyilkos. A fotó (a nyitóképpel együtt) szigorúan illusztráció! Forrás: Freeman Film

 

Az incidens miatt nyomozás indult, amelynek idejére a forgatást leállították. Még nem tudni, hogy a brutális közjáték miatt elviszik-e a produkciót a Dominikai Köztársaságból, vagy ott fogják folytatni a felvételeket, miután megnyugodtak a kedélyek.

A Pinewood Dominican Republic stúdiót üzemeltető Lantica Media mindenesetre megnyugtatta a filmeseket: mondván, a hatóságok biztosították őket arról, hogy a jövőben nem történik hasonló esemény. A Geechee egyébként egy New York-i tudósról szól, aki otthagyja otthonát, és egy távoli szigetre költözik. A főszerepet a Mandyből és Az átok házából ismert Andrea Riseborough játssza.


(via The Independent)