Mégsem lesz duci a Barbie-film főhősnője

Amy Schumer helyett most mégis valaki mást fognak választani a Mattel-baba alakja köré épülő élőszereplős film főszerepére.

Korábban a gömbölyded komika mellett Anne Hathaway-t is kapcsolatba hozták a szereppel, de most úgy tűnik, sem nem dundi, sem nem kissé szabálytalanabb szépség nem lesz az élő szereplővé váló Barbie-ból. Helyettük egy igazi szépséget választottak a Sony stúdiónál és a babát gyártó Mattelnél: Margot Robbie-t, aki kétségtelenül sokkal jobban belefér a tökéletes Barbie-ról alkotott képbe, de sokkal kevésbé eredeti választás.

De állítólag nem a külső döntött, hiszen Schumer egyeztetési problémák miatt hamar visszamondta a projektet, és most úgy tűnik, az utána képbe került Anne Hathaway-nek sem fért bele a táncrendjébe. Azóta még tovább tolták a már évek óta tervezgetett produkciót, és 2020 májusát tűzték ki új premierdátumnak (a Barbie-t eredetileg már idén júniusban bemutatták volna).

Margot Robbie. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A gyártók tehát most Robbie-val tárgyalnak, a rendezésre pedig állítólag Patty Jenkinst (A rém, Wonder Woman) szeretnék felkérni. A filmet még Schumer idején egyébként szatírának szánták, amelynek sztorija szerint a Barbie-országban élő Barbie rádöbben, hogy ő egyáltalán nem olyan, mint a többi Barbie, ezért – miután kirúgják a Barbie-k közül – a mi világunkban próbálja meg megtalálni magát.

Arról nem tudni, hogy ez a koncepció változott-e, de a kérdés jogos, hiszen miközben Schumer csakugyan nem passzol a Barbie alapján kialakított szépségideálba, Robbie abszolút. Habár a gyönyörű színésznő próbál kitörni a skatulyából: ahogy arról nemrég írtunk, jövőre például elcsúfított külsővel alakítja I. Erzsébetet a Két királynő című történelmi filmben.


(via Consequence of Sound)