Mégsem vonul vissza Woody Allen

A rendező szóvivőjén keresztül cáfolta, illetve pontosította a híreszteléseket, miszerint ötvenedik filmjét tervezné az utolsónak. Végül is 86 évesen miért is vonulna vissza?

A napokban a szaksajtó világszerte megírta (mi is), hogy egy spanyol lapban Allen úgy nyilatkozott, hogy a hamarosan Párizsban forgó Wasp 22 lesz az utolsó filmje.

„Alapvetően az az elképzelésem, hogy nem készítek több filmet, és inkább az írásra koncentrálok”

– idézte a La Vanguardia a direktort, akinek a nevében azonban most nyilvánosságra hoztak egy közleményt.

„Woody Allen sosem mondta, hogy visszavonul, ahogy azt sem, hogy ír egy újabb regényt.

Azt mondta, gondolkozik rajta, hogy most, hogy egy csomó film egyenesen valamely streaming platformon köt ki, talán nem kéne többet forgatnia, mivel nem túl nagy rajongója a streamnek, az igazi moziélmény örök szerelmese. Jelen pillanatban tehát nincsenek olyan tervei, hogy nyugdíjba vonulna, sőt, izgatottan várja, hogy elkezdhesse Párizsban új, ötvenedik filmje forgatását” – olvasható a nyilatkozatban.

Woody Allen 2017-ben az Amerikai Filmintézet által Diane Keatonnak ítélt életműdíj átadóján. Forrás: Kevin Winter / Getty Images


A La Vanguardia arról is beszámolt, hogy a szóban forgó alkotás, a Wasp 22 hasonló lesz a rendező 2005-ös, Match Point című művéhez. Mivel a közlemény ezt a részt nem cáfolta, reméljük, ebben a pontban a spanyolok nem tévedtek, mivel a Scarlett Johansson és Jonathan Rhys Meyers főszereplésével készült film Woody Allen jobb munkái közé tartozik. Az alkotói ígéret szerint a Wasp 22 „izgalmas, drámai és vészjósló lesz”.

A visszavonulásról szóló kacsa egyébként azért terjedhetett el, mert Allen már a nyár elején kiábrándultan nyilatkozott kollégájának és barátjának, Alec Baldwinnak a filmkészítésről egy Instagram Live beszélgetés során. „Elmúlt a varázs. Most már csak az megy, hogy csinálsz egy filmet, kapsz rá egy pár hetet egy moziban, aztán megy is streamre vagy valamelyik fizetős csatornára.

Ez így már nem ugyanaz, és többé nem jelent örömöt a számomra”

– vallotta keserűen akkor.


(via The Guardian)