Megvan a Madonnáról szóló életrajzi film főszereplője?

Az Inventing Anna című Netflix-sorozat és az Ozark színésznőjének, Julia Garnernek felajánlották Madonna szerepét a popikonról készülő életrajzi filmben.

Garnert több mint egy tucat jelölt közül választották – mondta el a Varietynek egy, a produkciót közelről ismerő bennfentes –, de már hónapok óta őt tartották a legesélyesebbnek a szerepre. Az ifjú színésznő várhatóan élni is fog ezzel a nagyszerű lehetőséggel.

Már akkor gyanították, hogy Garner a legesélyesebb, amikor hónapokkal ezelőtt az énekesnő és menedzsere, Guy Oseary mindketten bekövették Instagramon, a színésznő egyébként feltűnően hasonlít a fiatal Madonnára.  Garnert korábban olyan filmekben láthattuk, mint a Martha Marcy May Marlene, az Egy különc srác feljegyzései, a Sin City: Ölni tudnál érte és a The Assistant, de játszott a Foglalkozásuk: amerikai és az Ozark című sorozatokban is (utóbbiért 2019-ben nyert is egy Emmyt). Legutóbb a Netflix Inventing Anna című minisorozatában láthattuk.

Forrás: Netflix

 

A filmet a Universal Pictures készíti, és Madonna karrierjének indulását mutatja be. A Universal Filmed Entertainment Group elnöke, Donna Langley nyerte el a forgatókönyvet (amit Madonna írt Diablo Cody-val, a Juno Oscar-díjas író-rendezőjével) egy több stúdiót érintő licitháborúban, Amy Pascal pedig producerként csatlakozott a filmhez, amit maga az énekesnő rendez. Langley úgy méltatta Madonnát, mint "a végső ikont, humanitáriust, művészt és lázadót".

A forgatás kezdete és a többi szereplő kiléte egyelőre még nem ismert, ám az előkészületek igen komolyan zajlottak: a főszerepre esélyes színésznőknek ének- és táncórákon kellett részt venniük, naphosszat csak gyakoroltak, és tehetségkutató showműsorokhoz hasonlóan közülük a legjobbat választották ki Madonna szerepére. Az énekesnő korábban így nyilatkozott a készülő filmről:

Át akarom adni azt a hihetetlen utazást, ahova az élet művészként, zenészként, táncosként és főleg útkereső emberi lényként vitt el. Filmünk fókuszában mindvégig a zene fog állni. Engem mindig is a zene vitt tovább, és a művészet tartott életben. És annyi, eddig el nem mesélt, inspiráló történet van az életemben, amit nálam jobban senki sem tudna elmesélni. Lényeges, hogy az életutam hullámhegyeit és hullámvölgyeit az én hangomon, az én víziómon keresztül mutassuk be.

(Forrás: Variety)

Címlapkép: Vinnie Zuffante / Michael Ochs Archives / Getty Images és Rich Polk / Getty Images for IMDb