Megvan a Marvel Kapitány 2 rendezője!

A Ryan Fleck–Anna Boden-párost Nia DaCosta váltja, akitől idén ősszel érkezik a Kampókéz reboot.

Bár a hírt a Disney és a Marvel még nem erősítette meg hivatalosan, a The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy a Marvel-filmek történetében először fogja egy fekete nő rendezni a soron következő blockbustert. Az első Marvel Kapitányt jegyző Ryan FleckAnna Boden-párost ugyanis Nia DaCosta váltja a rendezői székben akitől idén ősszel érkezik a Kampókéz rebootja. DaCosta rendezte korábban a Tribeca filmfesztiválon nagy sikerrel bemutatott, Tessa Thompson főszereplésével leforgatott westernfilmet, a Little Woodst is.

Nia DaCosta rendezőt Chelsea Sanders faggatja a 2018-as Little Woods című western Los Angeles-i bemutatóján a NeueHouse Hollywood nevű közösségi térben (fotó: Rachel Murray/Getty Images)

 

A Marvel Kapitány 2-ről jelenleg csak annyit lehet tudni, 2022. július 8-ra tűzték ki a premierdátumát, ezúttal is Brie Larson fogja benne alakítani a címbéli, csillagokat is megjárt női szuperhőst,a forgatókönyvet pedig az a Megan McDonnell írja, aki jelenleg a Disney+ csatornán hamarosan bemutatásra kerülő, VandaVision című Marvel-sorozaton dolgozik. (via The Hollywood Teporter)