Megvan a Michael Jackson-film rendezője

Egy akcióspecialistára bízták a feladatot. A forgatás még idén elkezdődik.

Tavaly februárban derült ki, hogy a Lionsgate és a Bohém rapszódiát is jegyző Graham King gyártásában életrajzi film készül Michael Jacksonról. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy az író a háromszoros Oscar-jelölt John Logan (Aviátor, Gladiátor), aki már 2019-ben elkészült a szkripttel, de akkor még nem állt stúdió a produkció mögött. 

Mostanra az is biztossá vált, hogy a Michael címen futó filmet Antoine Fuqua (Kiképzés, A Védelmező) jegyzi, aki legutóbb az Apple TV+-on látható Emancipációt készítette el Will Smith főszereplésével. A rendező elárulta azt is, hogy miért vállalta el feladatot.

Pályafutásom első filmjei zenei videók voltak, és még mindig úgy érzem, hogy a film és a zene ötvözése mélyen hozzátartozik ahhoz, aki vagyok. Számomra nincs még egy olyan művész, akinek olyan ereje, karizmája és vegytiszta zenei zsenialitása lenne, mint Michael Jacksonnak"

- mondta, hozzátéve, hogy az ő hatására kezdett zenei videókat készíteni.

A film az alkotók ígérete szerint egy „mélyre hatoló portréja lesz a »pop királyaként« ismertté vált bonyolult személyiségnek. Életre kelti Jackson legikonikusabb fellépéseit, és betekintést nyújt a zenész alkotói folyamatába és a magánéletébe is.”

A Michael bemutatja a kezdeteket is, ahogy a zenész eljutott a The Jackson Five-tól a szupersztárságig, és kitér a jogi küzdelmeire is a gyerekmolesztálási ügyek kapcsán.

A producerek közt ott van a Michael Jackson-hagyaték két társvégrehajtója, John Branca és John McClain is, így a Michael jó eséllyel kesztyűs kézzel fog nyúlni a legendás zenész életének botrányosabb fejezeteihez.

Via: The Guardian