Megvan Az éhezők viadala előzményfilm rendezője

Habár a forgatások minden stúdiónál leálltak, a Lionsgate már nagyon készül Suzannne Collins még meg sem jelent regényének adaptációjára.

Már tavaly június óta lehet tudni, hogy Suzanne Collins írónő, Az éhezők viadala-trilógia szerzője a young adult regények előzménykönyvén dolgozik, amire a korábbi filmverziókat gyártó stúdió azonnal le is csapott. Miközben az új regény még mindig megjelenésre vár (május 19-én adják ki), a Lionsgate már be is jelentette, kik fogják megvalósítani az előzményfilmet.

Az éhezők viadala-trilógia (a vásznon tetralógia) cselekménye előtt 64 évvel játszódó The Ballad of Songbirds and Snake a 18 éves Coriolanus Snow-ra, a későbbi kegyetlen Snow elnökre fókuszál (korábban itt írtunk róla, mennyire kiakadtak a rajongók, amikor kiderült az új könyv sztorija). A jóképű és elbűvölő ifjú egy előkelő család sarja, akik ugyan most nehéz időket élnek, de amikor Coriolanust kiválasztják az egyik mentornak a tizedik Éhezők Viadala játékokra, újból felragyog a szerencsecsillaguk. A fiú lelkesedését csak az hűti le egy kissé, hogy egy, az igen szegény tizenkettedik körzetből származó lány mellé rendelik segítőnek.

Jennifer Lawrence az első filmben. Forrás: Fórum Hungary

 

A The Ballad of Songbirds and Snake filmváltozatát Francis Lawrence fogja rendezni, akit nemcsak Az éhezők viadala: Futótűz, Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész és Az éhetők viadala: A kiválasztott – Befejező rész, hanem a Legenda vagyok, a Vizet az elefántnak és a Vörös veréb direktoraként is ismerhetünk.

A forgatókönyvíró A család kicsi kincse (továbbá a Toy Story 3., a Feledés, Az éhezők viadala: Futótűz, az Agymanók és a Star Wars: Az ébredő Erő) Oscar-díjas forgatókönyvírója, Michael Arndt lesz, a producer pedig a franchise összes eddigi részében producerkedő Nina Jacobson. Suzanne Collins a forgatókönyvbe való besegítés mellett executive producerként vesz majd részt a munkálatokban.


(via The Hollywood Reporter)