Megvan, ki lesz a Macskanő a Robert Pattinson-féle Batmanben!

Lenny Kravitz lánya, Zoë Kravitz lesz Bruce Wayne ellensége, egyszersmind barátnője.

Nem mindennapi hírnek örvendezhetnek a DC-rajongók: Zoë Kravitz kapta meg a Macskanő szerepét a legújabb Robert Pattinson-féle Batman-mozifilmben. A hírt elsőként szállító Variety magazin munkatársa úgy tudja, komoly verseny folyt a szerepért, és Lenny Kravitz lánya olyan sztárok elől happolta el a Macskanőt, mint Zazie Beetz (a Deadpool Dominója), Ana de Armas (a Szárnyas fejvadász 2 hologramlánya) és Alicia Vikander (aki az új Lara Croft).

Zoë Kravitz a Valentino Fashion Show-n a 2016 nyarán megrendezett Párizsi Divathéten (fotó: Jacopo Raule/GC Images/Getty)

 

Az új Batman-film 2021-ben kerül majd a mozikba, és annyit már tudni lehet róla tudni, hogy Jeffrey Wright, a Westword sztárja lesz benne Gordon felügyelő, Jonah Hill pedig állítólag 10 milliós sztárgázsiért cserébe lesz Batman főellenfele (az viszont még nem nyilvános, hogy Rébuszt vagy Pingvint hozza-e vissza az új filmbe a Warner).

A Macskanő 1940 óta vendégszerepel a Batman-képregényekben, mint az éjszakát járó, kivételes ügyességű, macskajelmezben parádézó besurranó tolvaj. A Batmanhez fűződő hol barát, hol ellenség, se veled-se nélküled viszonya miatt régóta az olvasók és az írók egyik kedvenc DC-karaktere (tavaly Selina Kyle és Bruce Wayne nagy csinnadratta közepette össze is házasodtak a Batman Annual vol. 3 #2-ben). A '60-as évek Batman-tévésorozatában Julie Newmar, Lee Meriwether és Eartha Kitt bújtak a bőrébe, az 1992-es Batman visszatérben Michelle Pfeiffer játszotta Selina Kyle-t, a 2004-es mozifilmben Halle Berry, legutóbb pedig Anne Hathaway húzta fel a jellegzetes fekete kezeslábast a 2012-es A sötét lovag: Felemelkedésben. (via Independent)