Mi az a hihetetlenül aranyos kis állatka a Star Wars új előzetesében?

Csubakka új haverja, egy porg.

Néhány órája jött ki Az utolsó jedik új előzetese. Persze már fanyalognak néhányan, de az legyen az ő dolguk. (Engem személy szerint nem érdekelt már ez az egész Star Wars-jelenség, nem is érdekelt az új film, de az előzetes jócskán visszaadta a bizalmamat.)

A következő napokban (órákban) nyilván agyonelemzik majd ezt a két percet, mert bizony van mit, mi viszont egyelőre bemutatjuk Csubakka új haverját, azt a rettenetesen aranyos kis állatkát. 

A porgok az Ahch-To bolygón őshonos, kicsit a lundához hasonló, madárszerű lények. Luke szigetének part menti sziklái közt élnek, ott rakják le a fészküket, és repülni is tudnak. A hímek valamivel nagyobbak, mint a nőstények, a kicsinyeket pedig porgocskának nevezhetjük (porglet). Mivel nem sokan fordulnak meg a szigeten, ezért nagyon kíváncsiak.

És óriási szemük van.

Aljas húzás volt, hogy kitalálták ezt a kis jószágot, mert ellentétben a csöves ewokokkal, a porgok tényleg marha aranyosak, és borítékolható, hogy minden gyerek akar magának egy plüssporgot. De jönnek mesekönyvben is - angolul már előrendelhető a pecázni induló Csubakka és a porgok kalandja, a Chewie and the Porgs.