Michael J. Fox elárulta, miért titkolta évekig, hogy Parkinson-kóros

Attól félt, hogy ha az emberek megtudják, hogy beteg, „nem tudnának többé nevetni” a filmjein.

Generációk nagy kedvence, a 61 éves Michael J. Fox egy interjúban elárulta, miért tartotta hét éven át titokban a rajongói előtt a Parkinson-kór elleni küzdelmét, amivel kapcsolatban csak 1998-ban lépett a nyilvánosság elé.

Michael J. Fox (forrás: Ida Mae Astute/Disney General Entertainment Content via Getty Images)

 

A legendás színész, aki leginkább a Vissza a jövőbe-trilógia főszereplőjeként lett világszerte ismert, elmesélte: attól félt, hogy ha az emberek megtudják, hogy beteg, „nem tudnának többé nevetni” a filmjein.

Hét éven át tartottam magamban [a Parkinson-kórral való küzdelmet]. Azt hittem, hogy nem fognak ismét nevetni rajtam. Amikor megnyíltam az embereknek, hihetetlenül befogadóak, hihetetlenül támogatóak voltak. A közönség valójában továbbra is nevetett, és továbbra is figyelemmel kísérték a munkásságomat.
Christopher Lloyd és Michael J. Fox (forrás: Mike Coppola/Getty Images)

 

Ahogy azt nemrég mi is megírtuk itt a PORT.hun, Marty McFly és és Doki, azaz Michael J. Fox és Christopher Lloyd a rajongóik legnagyobb örömére ismét együtt léptek színpadra egy eseményen –ezúttal a New York-i Comic Conon, október 8-án. A két sztár, miközben könnyekig meghatotta a nézőközönséget, felelevenítette több évtizedes barátságuk legemlékezetesebb mozzanatait, ami természetesen az ikonikus sci-fi vígjátékuk, az 1985-ös Vissza a jövőbe forgatásán kezdődött.

(via The Independent)