Michelle Pfeiffer éhezett A sebhelyesarcú forgatásán

Mindez a gengszterfilmklasszikus jubileumi vetítésén derült ki, ahol a mű főszereplői és rendezője, Brian De Palma is meséltek évtizedekkel ezelőtti élményeikről.

Brian De Palma gengszterfilmklasszikusának 35. évfordulós vetítését a napokban a neves New York-i Tribeca Filmfesztiválon tartották, ahol az eseménynek egy nosztalgiázós beszélgetés is a része volt. Az alkotók és szereplők közül megjelent Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Steven Bauer és De Palma, akiket egy moderátor, Jesse Kornbluth író-újságíró-forgatókönyvíró kérdezgetett.

Kornbluth sajnos az est egy pontján drámai hibát vétett, amikor is a következő kérdést tette fel A sebhelyesarcú női főszerepét, azaz a címszereplő feleségét játszó Pfeiffernek:

„Lányos apaként nagy aggodalommal figyelem a testképzavart. Amikor erre a szerepre készült, mennyi volt a súlya?”

A tömeg azonnal huhogni és tiltakozni kezdett a szexista kérdés miatt, és a színésznő arcán is látszott, hogy nem örül a dolognak, de attól még udvariasan, bár vonakodva válaszolt.

Michelle Pfeiffer a filmben. Forrás: port

 

„Hát nem tudom. Egy kokainfüggőt alakítottam, szóval el kell fogadnia, hogy ez a fajta fizikai megjelenés fontos része volt a szerepnek. Tudja, eleinte arról volt szó, hogy csak három-négy hónapig tart majd a forgatás, és ehhez igazodva próbáltam egyre inkább lefogyni.

Csakhogy végül hat hónapon át forgattunk, és a végén tényleg szinte éheztem.

Abban a filmvégi jelenetben, amikor a legvékonyabb voltam, mindig azt mondogattam magamnak, hogy már csak egy hétig kell kibírnom, aztán még egy hétig, és így tovább. Több stábtag is bageleket hozott nekem, annyira aggódtak miattam. Marlborón és paradicsomlevesen éltem” – mesélte a sztár.

A kérdést feltevő Kornbluth-nak egyébként többen is felrótták, hogy a férfi színészeket nem kérdezgette a súlyukról, a moderátor azonban megvédte magát. „Igaz ugyan, hogy egy úriember nem firtatja egy hölgy súlyát, de az én kérdésem egyáltalán nem szexista irányultságú volt.

Csak napjaink fránya politikai korrektsége miatt ezt is kiforgatták. Ha Robert De Nirót lehet a Dühöngő bika-beli súlyáról kérdezni, akkor engedtessék meg, hogy ugyanezt a kérdést Michelle Pfeiffernek is feltehessem egy csontsovány kokainfüggő megformálása kapcsán, anélkül, hogy kifütyülnének”

– válaszolt az újságíró az esetnek utánajáró IndieWire kérdésére.


(via Vulture)