Miért pont a Tisztességtelen ajánlatból ne készüljön remake?

1993-as bemutatásakor világszerte több mint 250 millió dollárt termelt, szóval tényleg, miért is ne?

Jack Engelhard regényéből annak idején a brit Adrian Lyne forgatott erotikus thrillert, Robert Redforddal, a fiatal, de már közel sem kezdő Demi Moore-ral és egy évvel a nagy áttörést hozó Született gyilkosok előtt álló Woody Harrelsonnal. A sztori szerint egy milliárdos üzletember (Redford) egymillió dollárt kínál egy legatyásodott párnak, ha eltölthet egy éjszakát a feleséggel.

A hírek szerint az új verziót a Paramount Players gyártja, ahol Erin Cressida Wilsont, A titkárnő és A lány a vonaton forgatókönyvíróját bízták meg a script elkészítésével. A kereskedelmi siker ellenére egyébként a Tisztességtelen ajánlatot bemutatásakor eléggé lehúzta a kritika, több Arany Málnát nyert, sőt feminista csoportok is bírálták, nyilvánvaló okokból.

Ami azt illeti, a #MeToo mozgalom és a #Times’sUp kampány után ma már kicsit neccesnek tűnik egy ilyen témájú film leforgatása, de még az is lehet, hogy az újra alkotói valamilyen módon már ezt is belefogalmazzák művükbe, és nem csupán a pénz hajtja őket. A remake szereposztásáról még semmit sem lehet tudni – de milyen vicces lenne, ha Woody Harrelson ezúttal nem a fiatal férjet, hanem a gazdag üzletembert játszaná!


(via The Guardian)