Mit hoz a július a mozikba?

Bár kevés filmbemutató lesz a nyár közepén, ezek közül viszont feltűnően sok lesz a NAGY film, és ezek NAGYON is jónak ígérkeznek. Főleg az Atomszőke!

Nem mondom, hogy az emberiség jövője múlik azon, hogy újra és újra nekikezdjenek a Csodálatos Pókember történetének, és van abban valami groteszk, hogy immár a harmadik reményteljes fiatalember próbálkozik betölteni az elasztikus pókruhát, de ez most jónak tűnik. Tom Holland már adott egy kis ízelítőt a karakterből az előző Bosszúállók filmben, és most övé az egész színpad, sőt, még a Vasember, vagyis Robert Downey Jr. is csak mellékszereplő a Pókember - Hazatérésben. Az ellenfél pedig most tényleg fenyegető, Michael Keaton lesz ugyanis a Keselyű, aki komolyan veszi a dolgát, és bár nem elsősorban Pókival van leszámolnivalója, de aki az útjába áll, azt elsöpri.

Vagyis erősen kezdődik a július, és az első hétre még jut egy autósfilm, a Kipörgetve, ami olyan, mint a Halálos iramban tiniverziója, illetve egy Swingerklub című dán romantikus vígjáték, ami az előzetes alapján korántsem olyan vérbő és pikáns, mint azt a cím sugallja. És már jön is a következő nagy dobás a második hétre! Íme az új Baywatch film ajánlása a magyar nyelvű szinopszisból: „Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik.” Dwayne Johnson és Zac Efron láthatólag élvezik, hogy az ikonikus piros fürdőruhákban rohangálnak a parton egy rakás jó csaj között, és nem veszik túl komolyan magukat – és pont ezért lehet akár jó is a film. Persze pont ezért lehet rossz is…

A Pókember és a Baywatch után egy újabb  rebootolt produkció következik és most a gonosz, de legalábbis mindenre elszánt Woody Harrelson indul harcba a majmok ellen A majmok bolygója - Háborúban, ahol a filmesek jól láthatóan az emberszabásúaknak drukkolnak. Caesar, a majomvezér ugyanis sokkal meggondoltabb és emberibb, mint ellenfelei, de ha ujjat húznak vele, iszonyat kemény tud lenni. Mindenesetre üdítő lesz a legnagyobb hőségben beülni a filmre, ami nagyrészt télen, havas tájon játszódik. A héten még egy Catherine Deneuve vígjáték is érkezik, az Én és a mostohám, ahol a francia film királynője egy link anyát játszik, aki három évtized után veszi fel a kapcsolatot a lányával – nyilván nem véletlenül.

A film, amit a legjobban várunk, az a Dunkirk, Christopher Nolan II. világháborús eposza a brit hadsereg hősies kimenekítéséről szól Franciaországból, ami ugyebár egy katasztrofális vereség végakkordja volt, de legalább megmaradt maga a vert sereg, amivel az angolok képesek voltak folytatni a háborút. A film a brit színjátszás színe-javát vonultatja fel, rengeteg pénzbe került és iszonyatosan figyeltek a történelmi hűségre benne, Nolan pedig nagyszerű rendező, mi baj történhet tehát? Legfeljebb az okozhat problémát, hogy háborús film létére a Dunkirk 12-es korhatár karikát visel, ami azt is jelenti, hogy a csatajelenetek nem lesznek/lehetnek véresek, de ez talán nem is olyan nagy baj. Ugyanerre a hétre jut egy mélabús német művészfilm, a Szerelmes SMS és egy másik nagy durranás.

Luc Besson nyilvánvalóan egyik legnagyobb sikerét, az 1997-es Az ötödik elemet szeretné új filmjével, a Valerian és az ezer bolygó városával megismételni, hiszen a recept majdnem ugyanaz. Adott az extravagáns intergalaktikus metropolisz a maga bizarr lényeivel és adott egy férfi lukacsos pólóban, akitől az egész univerzum léte függ, és van egy vékonydongájú csaj is. Az utóbbi a kissé idegesítő Cara Delevigne, az előbbi a félig ismert Dane DeHaan, ők ketten a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amelynek 17 millió lakosa idők során egyesítette képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében. Csakhogy ez a fejlődés hatalmas veszélyt is hozhat, és a Valerian önmagában is jókora lutri, mert aligha lehet újra összehozni olyat, mint ami egyszer, valamikor réges-rég működött, de azóta több generáció is felnőtt.

És a végére maradt a legjobb! A nálunk, a romos budapesti bérházak között forgatott Atomszőke nagyon ütősnek és eredetinek ígérkezik, és a zenéje is baromi jó. A szőke ügynöknő Charlize Theronnak kell megtalálnia kollégái gyilkosát, és egy eltűnt ügynöklista nyomára kell lelnie a hideg Kelet-Berlinben, és csakis a különc James McAvoyra számíthat, aki vagy áruló vagy nem, de van benne fülledt erotika Theron és a nemrég még múmialányként parádézó Sofia Boutella között is. Ehhez képest július utolsó hetének utolsó bemutatója, a Dzsungel-mentőakció kevés izgalmat hozhat: egy rakás nehezen beazonosítható erdei lény rohangál benne.

Atomszőke

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu