Nagyot dobott a Blumhouse horrorstúdió

A csak és kifejezetten horrorfilmekre specializálódott Blumhouse stúdió nem a legújabb esedékes filmje előzetesével rukkolt elő, hanem legújabb NÉGY munkájukéval, így együtt.

Nem emlékszem még olyan esetre, hogy egyszerre négy film előzetese jelenet volna meg. Mármint nem ugyanazon a napon vagy ugyanabban az órában, hanem az, hogy egy előzetessel négy filmet harangoztak be. A babaarcú Jason Blum által alapított Blumhouse stúdió ezt most megtette, és meg is tehette, mert elképesztően nagy számokkal dolgoznak. Blumnak producerként a 90-es évek óta eddig 167 kredit szerepel a neve mellett, igaz, van köztük néhány sorozatepizód is, de ez akkor is elképesztően nagy szám, ráadásul az üzlet igazából csak az elmúlt pár évben indult be igazán. A recept pedig egyszerű: a merész ötlet számít és a jó téma, a munkát pedig ambiciózus kezdőkkel végezteti, akik nála szerezhetnek nevet és tapasztalatot.

Íme néhány sikerfilm, de tényleg csak az elmúlt évekből: Vadászat, A láthatatlan ember, Boldog halálnapot!, Insidious - Gonosz lélek, Tűnj el!, Széttörve, szóval pörög a gépház, van mit kiszórni, pláne úgy, hogy akad új partner is. Blumék most az Amazonnal szerződtek le, ott vetítik majd következő 8 filmjüket a Welcome to the Blumhouse című antológiaként, és az első négynek már ki is jött az előzetese, mint írtuk, így egyben, amolyan kedvcsináló, teaser formátumban. A négy film a The Lie, amit Veena Sud (Gyilkosság) rendezett, és amiben két szülő (Mireille Enos és Peter Sarsgaard) igyekszik helyrehozni tinilányuk végzetes hibáját, a Black Box Emmanuel Osei-Kuffour Jr.-tól, amiben a főhős egy kísérleti kezelés során igyekszik visszaszerezni az emlékezetét egy autóbaleset után, illetve az Evil Eye az Elan Dassani és Rajeev Dassani rendezőpárostól, amiben egy anya hiszi azt, hogy lánya udvarlója egy gyilkos reinkarnációja, valamint a Nocturne, amiben egy zongorista kisfiú fausti alkut köt, hogy legyőzhesse a saját nővérét, és amit  Zu Quirke rendezett.

Az első két film már október 6-tól nézhető lesz az Amazon Prime platformjain, a második kettő pedig október 13-ától. A filmek története a mostani trailerből aligha derülhetett volna ki, azokat külön kerestük ki, mert a látvány, amit Fjøra "What's Up" című számára szerkesztettek össze, inkább csak látvány marad, mint történet, annak viszont elképesztő. És mondjuk nem kisgyerekeknek való, mert helyenként iszonyatosan rémisztő és végig nagyon hangulatos, főleg a Black Boksz jelenetei hihetetlenek - talán csak az indiai színészekkel készült Evil Eye vizualitása marad el egy kicsit a többiétől. A következő négyest 2021-re ígérik, és nyilván hamarosan külön-külön is megkapjuk a filmek előzeteseit.