Nem kizárt, hogy ez lesz az év sci-fije

Befutottak az első reakciók Az Alkotó című sci-fire, és „mesterműnek” nevezik.

A Zsivány Egyes és a 2014-es Godzilla rendezője, Gareth Edwards 2016 óta nem jelentkezett új filmmel, de úgy tűnik, megérte rá várni, hiszen Az Alkotó már a témája miatt is hátborzongató: egy disztópikus jövőben játszódik, ahol az emberiség háborút vív a mesterséges intelligencia ellen.

A történet középpontjában Joshua (John David Washington), a washingtoni különleges erők egykori ügynöke áll, aki

azt a feladatot kapja, hogy végezzen egy titokzatos fegyver megalkotójával, amely képes véget vetni a háborúnak, ám úgy, hogy az egész emberiséget kipusztítja.

A filmet szeptember 18-án láthatták először a kritikusok, akik az X-en (egykori Twitter) osztották meg a véleményüket róla.

  • Hunter Bolding, a That Hashtag Show munkatársa olyan sci-fi klasszikushoz hasonlította a filmet, mint a Terminátor 2., az Alien és a Star Wars, és ennek tükrében kijelentette: „Gareth Edwards nem hibázik Az Alkotóval, könnyen lehet, hogy az év legjobb filmjei közt lesz a helye.”
  • Courtney Howard kritikus „minden szinten mélyrehatónak” és „az utóbbi évek egyik legjobb eredeti sci-fi eposzának” nevezte.
  • FilmSpeak műsorvezetője, Griffin Schiller egyenesen „az eredeti sci-fik mesterművének” nevezte.
  • A ScreenRant írója, Joseph Deckelmeier is egyetértett azzal, hogy Az Alkotó „az év egyik legjobb filmje”, és szintén „mesterműnek” nevezte.

várós

Ezt a 10 mozifilmet várják legjobban a magyar nézők 2023 utolsó felében

A TOP 10-ből nyolc folytatás vagy franchise, népszerűek a horrorok és a könyvadaptációk.

Tovább

 

Már nekünk sem kell sokáig várni, hiszen Az Alkotó szeptember 28-án érkezik a magyar mozikba.

(via Independent)