Nem lesznek Bowie-számok a róla szóló életrajzi filmben?

Jelen állás szerint nincsenek a produkció birtokában a dalok jogai – pedig már megvannak a főszereplők is.

A Stardust című alkotás a néhai énekeslegenda első, 1971-es amerikai turnéjáról fog szólni, amikor megalkotta Ziggy Stardust nevű alteregóját. Bowie-t a magyar nézők számára kevésbé ismert Johnny Flynn játssza majd (akit korábban a Május után című filmben, illetve a Géniusz című sorozat Albert Einsteinről szóló epizódjaiban láthattunk), első feleségét, Angie-t Jena Malone, ügynökét pedig Marc Maron (Majdnem híres, Mike és Dave esküvőhöz csajt keres) alakítja.

A rendező az Emmy-díjas Gabriel Range (Megölték az elnököt), a forgatást pedig júniusban kezdenék. A gond csak az, hogy a film nemcsak, hogy Bowie családjának jóváhagyása nélkül készül, de állítólag még az énekes dalainak jogai sincsenek náluk, amiket fel akarnának használni a produkcióban.

Duncan Jones és David Bowie 2009-ben a Hold premierjén. Forrás: Jim Spellman / WireImage / Getty Images

 

„Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy

semmiféle életrajzi filmhez nem kapott senki jogokat a dalok felhasználására. Tudnék róla”

– írta ki a Twitterre Duncan Jones filmrendező (Hold), David Bowie fia. „Nem azt mondom, hogy ez a film nem fog elkészülni. Őszintén fogalmam sincs. Csak azt mondom, hogy jelen állás szerint ebben a filmben nem szólalhatnak meg az apám dalai, és nem igazán tudom elképzelni, hogy ez változna. Ha olyan életrajzi filmet akartok látni, ami az ő zenéi és a családja áldása nélkül készül, az rajtatok, a közönségen áll” – tette hozzá.

Jonesból egyébként nem az irigység beszél (tekintve, hogy ő is filmrendező, akár neki is felajánlhatták volna a rendezést), hiszen szerinte ő nem is lenne alkalmas egy apjáról szóló alkotás dirigálására, mert túl szubjektív lenne a nézőpontja. Egy Neil Gaiman fantasyszerző által írt és Peter Ramsey, a Pókember – Irány a Pókverzum című animációs film társrendezője által rendezett műre azonnal igent mondana.


(via NME)