Nevettél már ma? Most majd fogsz: ilyen lett volna a Forrest Gump Keanu Reeves főszereplésével!

Elképesztő mi mindent lehet ma már csinálni a deepfake technológiával!

Van élet a kamupornón túl, sőt! Ott van csak igazán, főleg amikor a deepfake technológiát olyan dilizésre használják fel, hogy egy ismert sztár arcát belemontírozzák egy másik ismert sztár filmjébe! Most épp azon nevet a fél internet, hogy egy mókás kedvű YouTube-felhasználó, bizonyos TheFakening belerakta Keanu Reeves arcát a Forrest Gump padon ülős jelenetébe. Íme:

De egy ennél is bizarrabb videó is született: ebben Keanu alakítja a kisfiú Forrestet, sőt, a kis Jennyt is!!! Eszelősen vicces!

No de mi is ez a deepfake-őrület? A kifejezésnek a deep neural network az alapja, ami  a hálózatba kapcsolt, nagy teljesítményű számítógépek bonyolult algoritmusok alapján való számolását jelenti. Ehhez tették hozzá a fake azaz kamu szót, nem sokkal azután, hogy felbukkantak a neten az első deepfake videók, a hírességek kamupornói. Magyarul: a megfelelő programok segítségével akár a laptopunkat is rábírhatjuk arra, hogy addig-addig nézegessen egy fotón lévő arcot és egy videóban lévő arcot, hogy a végén játszi könnyedséggel egymásba mossa a kettőt.

Nemrég vicces kedvű deepfake-mémgyárosok Jim Carrey fejére cserélték ki Jack Nicgolsont a Ragyogásban, korábban pedig Steve Buscemi fagyott le teljesen, amikor meglátta a mémmé vált Jennifer Lawrence-es deepfake videóját Stephen Colbert show-jában. Természetesen más sztárokkal is készültek már vicces deepfake-videók, ezeket ebben a cikkben gyűjtöttünk össze. (via Geektyrant)