Nicolas Cage és az ő drága disznója

Igen, Nic Cage egy újabb, teljesen valószínűtlen filmet készít, és ezúttal szeretett, drága sertését indul megmenteni elvetemült disznórablók karmai közül!

Van az a vicces videó, amiben Nicolas Cage ügynöke mindenféle valószínűtlen szerepajánlatokat olvas be a telefonon a sztárnak, ő pedig annál lelkesebb, minél rosszabbul hangzik a szerep – lehetne például Superman macskája vagy a férfi, akinek elöl van a segge. Az egész persze kamu, az ügynök egy komikus, Cage hangját pedig különböző alakításaiból vágták össze, de sokat elmond arról, milyen eszelős szerepeket hajlandó bevállalni a színész, aki képtelen leállni, és aki évente legalább hat-hét filmet készít el. Ami nagyon sok, és amik közül nagyon kevés a jó, és a Pig című, most bejelentett projektje sem hangzik túl jól, de a végén még az is lehet, hogy annyira őrült, hogy jó, mert Cage-nek ez az egyik specialitása.  

A Pig címe a lényegre tör: egy disznóról szól és a gazdájáról, és ez a disznó különleges. Nem azért, mert beszélni tud, és megmenti az egész farmot, az egy másik film, ez a disznó szarvasgomba keresésre lett beidomítva, és ezzel egy kisebb vagyont keres gazdájának (Cage) valahol az oregoni erdőségben. Csakhogy rossz emberek rájönnek, hogy milyen értékes a malac, és hősünknek vissza kell őt szereznie, amiért Portlandbe utazik, ahol a múltjával is szembesül. És ebből még akármi lehet, egy John Wick koppintás vagy egy olyan szikár vidéki dráma, mint a Joe, annál is inkább, mert Cage mellé most is egy fiatal tehetséget szerződtettek. Az illető Alex Wolff, akit az Örökség című rendhagyó horrorból ismerhetünk, és akit a Jumanji - A következő szintben láthatunk legközelebb, de a srác amúgy is nagyon felkapott mostanában.

A filmet egy bizonyos Michael Sarnoski rendezi, aki a forgatókönyvet is jegyzi, és Cage Saturn Pictures című produkciós cége révén producer is lesz, a forgatás pedig most hétfőn kezdődött meg. Cage a Pig után sem fog unatkozni, mert vár rá egy sci-fi thriller Color Out of Spaxe címmel, ami egy H.P. Lovecraft novella alapján készül, Wolff pedig Hugh Jackman Bad Education című filmjében szerepel, de hamarosan a mozikba kerül saját rendezése, a The Cat and the Moon is.

És itt az elején emlegetett videó: