Nicolas Cage nagyon fura

Sok hírességnek vannak különös hóbortjai, de Cage mindenkin túltesz. És egy népszerű, elszállt elmélet szerint ráadásul még vámpír is!

Vett egy dinoszauruszkoponyát

Méghozzá nem is valami kisméretű őskori jószágét, hanem egy Tarbosaurusét (a Tyrannosaurus rex-szel rokon hatalmas ragadozó volt), potom 276 ezer dollárért. 2015-ben azonban kiderült, hogy az eladó, egy Eric Prokopi nevű fickó a Góbi-sivatagban talált leletet úgy csempészte ki Mongóliából, és mert az ottani törvények szerint az ország nemzeti kincsének számít, lopott holminak számít. Cage végül visszaadta a mongol kormánynak a koponyát.

 

Begombázott a macskájával

Cage 2010-ben David Letterman műsorában mesélte el, hogy egyszer Lewis, a macskája belezabált a varázsgombájába. Látva a teljesen szétcsúszott állatot, a színész úgy döntött, felelős állattartóként köteles neki is begombázni, hogy illő társaságot biztosítson neki. "Emlékszem, hogy órákig csak feküdtem az ágyon, és Lewis meg az ággyal szemben, az asztalon, és csak bámultuk egymást, mozdulatlanul." A közös élmény tovább erősítette kapcsolatukat, mert Cage arra a következtetésre jutott, hogy a macska kétségkívül a testvére.

 

Különös éjjeli látogató

A hírességek nem válogathatják meg a rajongóikat.  2011-ben egyik éjjel otthonában Cage arra ébredt, hogy egy meztelen férfi áll az ágya mellett, a bőrdzsekijét viseli, és jégkrémet majszolgat. A színésznek sikerült megőriznie a nyugalmát, nem patáliázott, csupán megkérte a fickót, hogy menjen el. 

 

Megvette egy sorozatgyilkos házát

Volt egy bajorországi kastélya, egy szigete a Bahamákon, és megvette a hírhedt New Orleans-i LaLaurie Mansiont.  A 19. század első felében a házban élt Delphine LaLaurie, akinek az volt a legnagyobb szórakozása, hogy rabszolgáit borzalmasan megcsonkította és halálra kínozta. Cage ebben az állítólag kísértetjárta épületben akart írni egy horror regényt - de nem sokat sikerült haladni vele, ki tudja miért, talán a ház a frászt hozta rá.

 

Bizarr módon választja ki, mit eszik 

Röviden: a húsételeit úgy választja ki, hogy csak olyan állatokat hajlandó megenni, amelyek egyébként méltóságteljesen párosodnak. 

 

Lehet, hogy vámpír

2011-ben az eBayen bukkant fel az amerikai polgárháború idején készült fotó, ami egy Nicolas Cage-hez megdöbbentően hasonló úriembert ábrázol. Az eladó 1 millió dollárt kért a képét, és azt bizonygatta, hogy a színész valójában egy vámpír, aki 75 évente új személyazonosságot vesz fel.

 

A kép és a vicces teória persze körbejárta az internetet, így várható volt, hogy a nevezett előbb-utóbb reagáljon rá: "Nem iszom vért, és a legutóbbi alkalommal, mikor tükörbe néztem, volt tükörképem." Szóval úgy tűnik, Nicolas Cage mégsem vámpír. Vagy hazudott.

 

Piramisba fog temetkezni

No nem valami hatalmasba, csak akkorába, ami kényelmesen elfér egy temetőben. Már meg is építtette abban a New Orleans-i temetőben, ahol Marie Laveau, a voodoo királynője, az állítólagos boszorkány is nyugszik. Korábban már írtunk a bizarr síremlékről.

(Forrás: Grunge)