Női rendezője lesz a Star Treknek, a franchise történetében először!

S.J. Clarkson kapta meg a Star Trek 4-et, amiben Chris Hemsworth is visszatér.

S. J. Clarkson fogja megrendezni az Enterprise legénységének legújabb kalandját, ezzel ő lesz az első női rendező a franchise történetében – írja a Variety. Az egyelőre csak Star Trek 4 munkacímen emlegetett film szinte biztos, hogy meg fogja előzni Quentin Tarantino tavaly év végén bejelentett Star Trekjét.

Fotó: Bennett Raglin/WireImage/Getty

Clarkson veterán tévés rendező, korábban rengeteg menő sorozaton dolgozott. Rendezett többek között Hősök-, Doktor House-, Dexter-, Bates Motel- és Bakelit-epizódokat, de olyan, kifejezetten csajos produkciókban is benne volt, mint Orange Is the New Black vagy a Jessica Jones.

A Star Trek 4-nek a hírek szerint Chris Hemsworth lesz a főszereplője, aki a 2009-ben, a franchise rebootjában Kirk kapitány (Chris Pine) apját alakította, aki szintén a Csillagflottánál szolgált. De láthatjuk majd Spockot (Zachary Quinto), sőt, a Variety értesülései szerint magát Kirk kapitányt is, aki majd valamiféle időutazás során fog találkozni az apja fiatalkori, Chris Hemsworth-kinézetű, csupasz állú énjével.

A Star Trek 4 forgatókönyvét J.D. Payne és Patrick McKay írják (ők már a Star Trek 3 kreatív stábjában is benne voltak, bár végül Simon Pegg átdolgozta a sztorijukat). A producer J.J Abrams és Lindsey Weber lesznek (mindketten Abrams ötletgyáros cégének, a Bad Robotnak a kulcsemberei), az executive producerek pedig a David Ellison és Dana Goldberg lesznek a Skydance Mediától.