Ők a filmvászon legrosszabb kollégái

Ezeknek az embereknek tutira nem lennél a munkatársa. Ők azok, akiket szórakoztató nézni, de semmi pénzért nem töltenénk el velük napi nyolc órát.

Hivatali patkányok (Ron)

Forrás: Port.hu

Mike Judge munkahelyi szatírájának elvileg a Ron Livingston által alakított Peter a főhőse. A férfi utálja az állását a szoftvercégnél, és miután részt vesz egy feszültségenyhítő terápián, magasról tesz a munkájára. Lazán megmondja a véleményét a főnökeinek, kedvére pecázni jár, íróasztalán halat belez, és nem hajlandó túlórázni vagy hétvégén bemenni. Helyettünk is lázad a rendszer ellen, irigyeljük is a bátorságát, de azért nem biztos, hogy örülnénk neki, ha a mi kollégánk lenne, és nekünk kellene az ő munkáját is elvégeznünk.

Futurama (Bender)

A Simpson családot is megalkotó Matt Groening animációs sci-fijének kultikus karaktere Bender Bending Rodriguez, aki robotként háromszor olyan erős, mint egy átlagos ember, mégis állandóan megpróbál kibújni a munka alól. Eredetileg acélrudakat hajlít, de leselejtezik, és többek közt sales manager-helyettesként, illetve szakácsként dolgozik, annak ellenére, hogy nincs ízlése. Állandóan piálnia kell, hogy feltöltse az energiacelláit, emellett folyamatosan pofázik, szivarozik, gyűlöli az embereket és még kleptomániás is.

Jurassic Park (Dennis Nedry)

Spielberg dínós klasszikusából kiemelhetnénk Jeff Goldblum káoszelmélettel foglalkozó matematikusát is, elvégre ki szeretne egy ennyire cinikus, mindenkinek beszólogató emberrel dolgozni, de Dennis Nedryhez képest ő egy angyal. A túlsúlyos és korrupt Dennis a Jurrasic Park informatikusaként dolgozik, és ő az, aki lekapcsolja a park biztonsági rendszerét, hogy ellophasson néhány dínóembriót. Neki köszönhetően szabadul el a káosz a parkban, de meg is kapja méltó jutalmát, előbb savval köpi szembe egy dínó, majd fel is falja egy másik.

Nem vénnek való vidék (Ed Tom Bell)

Forrás: UIP

A reszelős hangú Tommy Lee Jonesnál jobb narrátort nem is kívánhattak volna a Coen testvérek Oscar-díjas filmjükbe, a színészlegenda által alakított texasi sheriff azonban aligha érdemelné ki az év dolgozója címet. Nagyon jól elsztorizgat a múltról, de amikor nyomozati munkát kéne végeznie, csak sétálgat a lövöldözés helyszínén, és nem hajlandó visszamenni, amikor felvetik neki, hogy esetleg érdemes lenne újra körülnézni ott. Nem is baj, hogy nyugdíjba megy, mert sok haszna nincs a munkájának.

Toxikoma (Csernus doki)

Forrás: Vertigo Media

Herendi Gábor filmje alapján természetesen nem lenne fair az igazi Csernus doktort mint munkaerőt megítélni, de a filmbéli verziója nem egy kellemes ember. Drákói módszerei működnek, de cserébe mindenkit elidegenít maga mellől, képtelen elválasztani a szakmai- és a magánéletét, mindkettőben ugyanolyan pokróc módon viselkedik, és annyira megbántja az iránta gyengéd érzéseket tápláló Évát (Török-Illyés Orsolya), hogy a kollegina bánatában túladagolja magát.

Shop-Stop (Dante és Randal)

Kevin Smith úttörő vígjátékának két szerethető lúzer a főszereplője, de a valóságban ők minden idők legrosszabb munkaerői, linkelnek, gyalázzák a vevőket, és ha úgy támad kedvük, bezárják a boltot, hogy nyugodtan tudjanak jéghokizni.

Rossz tanár (Elizabeth Halsey)

Az amerikai filmekben kétféle tanár van, az egyik merev elitiskolákba viszi el a lazaságot és kreativitást, a másik rossz környéken kallódó gyerekeknek hozza el a reményt. És van Elizabeth, aki lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Állandóan másnapos, a kollégáival undok, az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. 

40 éves szűz (Cal)

Forrás: UIP

A címbéli Andy munkatársa a műszaki áruházban a Seth Rogen által alakított Cal, aki szeret a kollégákkal pénzben pókerezni meló után, de nem ez a főbűne, hanem a hanyagsága. Leejti az árut, kerüli a vevőket, mint a pestist, és csak a külseje miatt vesz fel egy új munkatársat az üzletbe.

Pop, csajok satöbbi (Barry)

A Stephen Frears rendezte Nick Hornby regényadaptáció főszereplője a John Cusack által alakított lemezbolttulaj, de show-t ellopja egy ezerrel pörgő, faragatlan, szókimondó, köpcös figura. Ő Barry, a lemezbolt alkalmazottja, aki előszeretettel világít rá arra, hogy a vevőknek szar ízlése van, és ezt gyakran közli is velük, de munkatársát, a birkatürelmű Dicket (Todd Louiso) is szereti kioktatni. Jack Black zseniálisan alakítja a figurát, de kollégaként már aligha tartanánk viccesnek egy ilyen túlmozgásos, tenyérbemászóan kötekedő figurát.

via: Uproxx