Októberben jön a mozikba Till Attila új filmje

Az És mi van Tomival? című film Thuróczy Szabolcs és Polgár Tamás főszereplésével október 31-től látható a hazai mozikban.

Sanyi (Thuróczy Szabolcs) bábművész és alkoholbeteg. Pali (Polgár Tamás) liftszerelő és alkoholbeteg. Együtt keresik a haverjukat, Tomit, aki már több anonim alkoholista gyűlést kihagyott.

Próbálnak józanok maradni, ami nem könnyű egy olyan országban, ahol az ivászat széles körben elfogadott napi gyakorlat.

Sanyit öt éve a függősége miatt hagyta el a felesége és a lánya, azóta új életet kezdett és nem iszik, Palinak viszont elég egy kis lökés, hogy újra igyon. Tominak valószínűleg már ennyi se kell. A két barát Budapest utcáin versenyt fut az idővel, hogy megtalálják és megmentsék Tomit.

Forrás: Mozinet

 

Az És mi van Tomival? a humor mellett a mai Magyarország látlelete, kordokumentum és vitaalap. Betekintést enged a függők életébe, akik fontos támaszt tudnak nyújtani egymásnak a legnehezebb percekben.

A legtöbb filmben teljesen normális, hogy mindenki iszik, és az az alkoholista, aki elveti a sulykot. Mi olyan filmet szerettünk volna készíteni, aminek van durvasága és mélysége is”

– mondja Till Attila rendező.

Thuróczy Szabolcs és Polgár Tamás mellett az És mi van Tomival? főbb szerepeiben Sodró Eliza, Fodor Annamária, Tóth Zsófia, Patkós Márton és Básti Juli láthatók, a forgatókönyvet Till Attila és Kapitány-Fövény Máté írták, a film producere Stalter Judit és Till Attila, operatőre Győri Márk, vágója Gothár Márton, zeneszerzője Keresztes Gábor.

Az És mi van Tomival? magánfinanszírozásból, a Saul fiát is jegyző Laokoon Filmgroup gyártásában készült, magyarországi forgalmazója a Mozinet.