Őrjöngenek a filmrajongók Will Smith legújabb remake-je miatt

A sztár Kevin Harttal forgatná le a Repülők, vonatok, autók új verzióját, amiben anno Steve Martin és John Candy szerepelt.

1987-ben mutatták be Steve Martin és John Candy kultikus vígjátékát, a Repülők, vonatok, autókat, (ami Magyarországon is sokak által kedvelt film, mert 1991-ben készült hozzá egy zseniális VHS-kazettás szinkron Fülöp Zsigmonddal és Kránitz Lajossal), amiben két pórul járt, középosztálybeli fickó kénytelen együtt utazni New Yorkból Chicagóba, hogy hazaérjenek a hálaadásnapi vacsorára. Ehhez a címbéli járművek mindegyikét igénybe veszik, miközben lepukkant motelekben alszanak, és megismerik az amerikai életérzés kevésbé fényes oldalát is.

No, ebből a vicces road movie-ból akar Will Smith és Kevin Hart remake-et forgatni a Deadline magazin értesülése szerint, ami azonnal kivágta a biztosítékot a régi John Hughes-film kedvelőinél. Máris tele a net efféle gyalázkodásokkal:

A Repülők, vonatok, autók tökéletes. Ne b*szakodj egy tökéletes dologgal!

 

Persze volt, aki higgadtabb hangot ütött meg:

Csak emlékeztetnék mindenkit, hogy a Repülők, vonatok, autók a legjobb film, amit John Hughes forgatott, és jobban tettétek, ha inkább a szörnyű, de működőképes filmekből csinálnátok remake-et, nem a kiválóakból, amiket jól összeraktak!

 

Véleményt mondott a remake ügyében a producerként és forgatókönyvíróként is tevékenykedő Jonathan Walker is, aki színészként többek között olyan felejthető produkciókhoz adta korábban a nevét, mint a Flash Gordon tévésorozat vagy A dolog 2011-es remake-je.

– Ez az a páros, akire vártam!
– Egy klasszikust remake-elni mindig hiba. Sosem lesz tökéletes. És ezt első kézből szerzett tapasztalatból mondom.

(via The Independent)