Oscar Isaac és Jake Gyllenhaal főszereplésével készül film A keresztapa forgatásáról

A Francis and The Godfatherre maga Francis Ford Coppola is az áldását adta, és a rendezője sem akárki – így Isaac és Gyllenhaal nem tudták visszautasítani az ajánlatot.

Oscar Isaac az 1972-es gengszterfilmes klasszikus direktorát, azaz Francis Ford Coppolát fogja játszani, míg Jake Gyllenhaal Robert Evans producer lesz. A Francis and The Godfathert pedig nem kisebb név rendezi, mint Barry Levinson, akinek a nevéhez olyan művek fűződnek, mint a Jó reggelt, Vietnam!, az Esőember, a Bugsy, a Zaklatás, a Pokoli lecke vagy az Amikor a farok csóválja…

A film azt a küzdelmet jeleníti meg, amit a 31 éves Coppolának kellett vívnia, hogy elkészíthesse Mario Puzo regényének adaptációját. A Francis and The Godfatherben kitérnek majd többek közt arra is, milyen problémát jelentett, hogy a rendező az eredeti helyszín (Kansas City) helyett New Yorkba vitte a produkciót, illetve arra, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie az igen problémásnak számító főszereplő, Marlon Brando kiválasztásával.

Oscar Isaac és a fiatal Coppola. Forrás: Daniel Boczarski / Getty Images for Disney és Allan Tannenbaum / Getty Images

 

De téma lesz az is, mit szóltak az igazi maffiózók a készülő produkcióhoz. Arról még nincs hír, kik fogják játszani A keresztapa színészeit, azaz Brandón kívül például Al Pacinót, Robert Duvallt, James Caant, Diane Keatont, Talia Shire-t vagy John Cazalét. A nagy kérdés viszont, miszerint a Francis and The Godfather vajon a címszereplő jóváhagyásával készül-e, nem kérdés többé.

„Bármilyen film, amit Barry Levinson csinál bármiről, érdekes és méltó a figyelmünkre!”

– nyilatkozta Coppola.

„Itt ez a fiatal férfi, aki a rendszeren kívülről érkezett, a rendszer pedig minden egyes lépésével azt üzente neki, hogy »nem csinálhatod meg«. Francis ennek ellenére sosem adta fel, hogy megvalósítsa a vízióját, és a végeredmény magáért beszél” – jelentette ki a Francis and The Godfather producere, Mike Markus. Azt még nem tudni, mikor kezdődik a forgatás, azt meg pláne nem, mikor mutatják be a filmet, de a főszerepet hozó Oscar Isaacet még az idén decemberben láthatjuk a Dűne című szuperprodukcióban.


(via NME)