Patrick Swayze csak a tizedik jelölt volt a Ghost főszerepére

Pedig nélküle ma már el sem tudnánk képzelni a természetfeletti romantikus filmet. De vajon ki volt a nála jobb esélyekkel induló kilenc másik színész?

Sam Wheat szerepének kiosztásáról az ikonikus 1990-es film castingosa, Janet Hirshenson beszélt a Metro újságnak. „A stúdió mindenképpen olyan sztárt akart, aki fent van az első tíz legsikeresebb listáján, szóval Patrick csak a tizedik volt. Ráadásul a rendező, Jerry Zucker sem őt akarta, mert épp akkor látta az Országúti diszkóban, és úgy találta, nem megfelelő” – mesélte a szakember.

„Az sem segített, hogy texasi volt, mert egy bankárt kellett játszania. És hiába mondtuk, hogy Texasban is vannak bankárok, nemet mondtak. A társam, Jane Jenkins ennek ellenére összehozott egy meghallgatást, mire Jerry teljesen kiakadt. De amikor Patrick bejött, hogy összeolvasson egy jelenetet Jane-nel,

a producer sírva fakadt, Jerry Zucker pedig felugrott, és azt kiáltotta, hogy »na erről van szó!«”

– tette hozzá Hirshenson.

A castingos szerint egyébként hasonlóan alakult Whoopi Goldberg kiválasztása is Oda Mae szerepére: őt szintén nem akarta még meghallgatni sem Zucker. A rendezőt végül az addigra már kiválasztott Patrick Swayze győzte meg Goldberg alkalmasságáról (aki később Oscar-díjat nyert Oda Mae megformálásáért).

Azt sajnos Hirshenson nem árulta el, ki volt az a kilenc színész, aki a 2009-ben, mindössze 57 éves korában hasnyálmirigyrákban elhunyt Swayze-t megelőzte az esélyesek listáján. Az IMDb mindenesetre a következő neveket sorolja fel (jóval többet kilencnél) a film triviái között: Kevin Bacon, Alec Baldwin, Nicolas Cage, Kevin Costner, Tom Cruise, Johnny Depp, David Duchovny, Harrison Ford, Mel Gibson, Tom Hanks, Paul Hogan, Kevin Kline, Dennis Quaid, Mickey Rourke, John Travolta és Bruce Willis.


(via DigitalSpy)