Perelnek Dwayne Johnson és Jason Statham közös filmje miatt

A Hobbs és Shaw című akciófilm miatt perel egy neves producer.

Neal Moritz producer azért perelte be a Universal stúdiót, mert szerinte szóbeli megállapodás született arról, hogy ő lesz a Hobbs és Shaw című akciófilm vezető producere, ami nem valósult meg, miközben a produkció forgatása már megkezdődött. A periratban Moritz azt követeli, hogy vagy helyezzék vissza az őt megillető pozícióba a megfelelő javadalmazással, vagy a stúdió fizessen több tízmillió dollárt.

Neal Moritz Vin Diesellel a Halálos iramban 6. premierjén. Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

A Hobbs és Shaw a hihetetlen sikerű Halálos iramban széria spin-offja, azaz olyan epizód, amely két karakter külön történetét meséli el. Moritzról tudni kell, hogy ő a széria atyja, minden epizódnak producere volt, és a következő két részt is ebben a minőségben jegyzi. Ezért fájlalhatja, hogy a Hobbs és Shaw-ból kitessékelték. Moritz azt állítja, hogy a stúdió ráadásul ki is tiltotta a forgatás helyszínéről. A Universal egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Hobbs és Shaw, azaz Dwayne Johnson (jobbra) és Jason Statham a Halálos iramban 8-ban. Forrás: UIP-Duna Film

 

A Hobbs és Shaw-ban a franchise legnagyobb húzónevei közül kettő, Dwayne Johnson és Jason Statham egyesíti erőit, feltehetően egy újabb világszintű összeesküvés ellen. A Halálos iramban széria eddigi nyolc epizódja másfél milliárd dolláros összebevételt ért el, szóval nem csoda, hogy Moritz vissza akar kerülni a pixisbe. A filmet jövő augusztus 1-jén mutatják be a magyar mozik.


(via UIP-Duna Film)