Peter Jackson legszívesebben elfelejtené A Gyűrűk Ura-filmeket

Akár hipnotizőrrel is töröltetné az emlékeit, mert szerinte csak így tudná maradéktalanul élvezni Tolkien világát

A Gyűrűk Ura-trilógia és A hobbit-filmek atyja, Peter Jackson saját bevallása szerint olyannyira el akarta felejteni ezeknek a filmeknek a készítését, hogy fontolóra vette a hipnózist is. A 60 éves rendező a The Hollywood Reporternek adott interjújában mesélt erről:

Amikor A Gyűrűk Ura-trilógiát forgattuk, mindig úgy éreztem, hogy én vagyok az a szerencsétlen flótás, aki soha nem láthatja ezeket a filmeket a premierjük idején, mert mire moziba kerültek, én már öt-hat éve nyakig elmerültem bennük. Nagy veszteség számomra, hogy nem láthattam ezeket úgy, mint mindenki más
Peter Jackson A király visszatér gálavetítésén (forrás: L. Cohen/WireImage/Getty)

 

Valóban komolyan fontolgatom, hogy elmegyek valami mentalistához, aki hipnotizál, hogy elfelejtsem a filmeket és az elmúlt hat-hét év munkáját. Leülnék végre és [nézőként] élvezhetném. Nem csináltam még meg, de beszéltem erről Derren Brownnal [a híres brit mentalistával], aki úgy gondolja, meg tudná csinálni.

Peter Jackson az Amazon saját gyártású Gyűrűk Ura-sorozata, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi stábjában viszont már nem volt benne. Így végre annyi év után egy lesz az első olyan grandiózus Tolkien-projekt, amin ő már nem dolgozott, és „csak” egyszerű rajongóként láthatja majd a premierkor.

Meg fogom nézni. Nem vagyok az a fajta fickó, aki rosszat kíván. A filmkészítés elég kemény dió. Ha valaki jó filmet vagy tévésorozatot készít, azt meg kell süvegelni. Az egyetlen dolog, amit már nagyon várok, hogy valóban tökéletesen semleges nézőként lássam [A hatalom gyűrűit].

(via IGN & New York Post)