Pokoliat vacsorázik Cserhalmi György és Alföldi Róbert egy új filmben

Leforgott a FOMO rendezőjének új filmje, A pokol élővilága.

A FOMO - Megosztod, és uralkodsz alkotócsapata és Hartung Attila rendező leforgatta második nagyjátékfilmjét, A pokol élővilágát a ráckeresztúri Pázmándy-Brauch kastélyban. A film egy hazugságokkal és elhallgatásokkal teli családi vacsorát dolgoz fel, az események középpontjában megjelenő család tagjait Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Mészöly Anna, Tenki Réka, Nagy Márk, Hay Anna és Lengyel Tamás alakítja.

A történet szerint Henrik (Nagy Márk) vendégként érkezik a Szentiványi család ünnepi vacsorájára; ám valódi szándékait senki sem sejti. A Szentiványi család sokak életét tönkretette már - Henrikét is. Henriknek már csak néhány apró részlet hiányzik, hogy feltárja a család bűnlajstromát és megsemmisítse őket. Egy családi vacsora tökéletes alkalom, hogy minden titkot a felszínre hozzon, amik nem csak a múltat tették tönkre, de a jelent is mérgezik. Az este során, ahogy egyre több titok kerül napvilágra, úgy kell Henriknek is megkérdőjelezni mindent, amit eddig valóságnak gondolt.

Forrás: Lupa Pictures (Nagy Iza)

 

Hartung Attila rendező elmondta, hogy ebben a történetben is a bűn kérdésköre foglalkoztatja, az elszámoltathatóság szubjektivitása és annak következményei.

Ez egy dráma horrorelemekkel, amiben a sokszor ismételt családi anekdoták ferdítései és hazugságai mögött meghúzódó, tovább öröklődő traumákkal igyekszünk szembenézni.”

A forgatókönyvet a rendező Veres Attilával (Átjáróház, Egy másik életben, Második kör) közösen írta, a film producere Iványi Petra (FOMO, Cicaverzum), operatőre M. Deák Kristóf (FOMO, Cicaverzum, Minden rendben), a főszereplő Henriket Nagy Márk alakítja. A család tagjait Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Mészöly Anna, Tenki Réka, Hay Anna és Lengyel Tamás alakítják.

Forrás: Lupa Pictures (Nagy Iza)

 

A film vágója Duszka Péter Gábor (FOMO, Átjáróház, Guerilla), zeneszerzője Konsiczky Dávid (FOMO, Kilakoltatás). A látványtervező Varga Magdolna, a jelmezeket Nagy Adrienn tervezte.

A pokol élővilága önerőből és koproduceri beszállásokból készül a Lupa Pictures produkciójában, a Lions Producions, a The Goodfilms Picture, a Filmkontroll és a Pama Studio koprodukciójában. Koproducerek: Bayer-Baróti Éva és Baróti Ilona, Pék Csaba, Magyar Péter, Szabó Milán és Hartung Attila.
A film a Canon Hungaria és a Prop Club támogatásával jött létre.