Quentin Tarantino fontolgatta, hogy saját filmjének remake-je lesz az utolsó rendezése

A Volt egyszer egy...Hollywood regényváltozatát promózva ismét a visszavonulásáról beszélt.

Bill Maher Real Time című pénteki műsorában a Volt egyszer egy...Hollywood alapján készült, a vásznon látottakat jócskán kibővítő regényét promózó Quentin Tarantino ismét bejelentette, hogy a következő, tizedik filmje lesz az utolsó, mire a műsorvezető elszontyolodott, hogy ezt nem teheti meg.

Tarantino indokát egyébként teljesen meg lehet érteni, már korábban is elmondta, hogy számos olyan rendező, aki kiváló filmeket alkotott, egy idő után már csak önmagát ismétli, netán kifejezetten gyenge filmeket forgat – gondoljunk csak Francis Ford Coppolára vagy Dario Argentóra, akik utolsó filmjeikkel alulról súrolták a ZS-kategóriát.

Ha Don Siegel az 1979-es Szökés az Alcatrazból után abbahagyta volna a rendezést, micsoda utolsó film lett volna! Mint amikor lazán ledobod a mikrofont. De utána még elpottyantott kettőt, amiket már nem gondolhatott komolyan.

A Piszkos Harry,  A két öszvért Sarah nővérnek és A testrablók támadása rendezőjének utolsó két filmje, a Csiszolatlan gyémánt és a Cinkelve 5,6 illetve 4,7 ponton állnak az Imdb-n, a Rotten Tomatores szakmai kritikákat gyűjtő oldalon nincs is pontszámuk, csak utóbbinak van egy 30%-os közönségértékelése.

Maher azzal próbálta meggyőzni Tarantinót, hogy butaság amit mond: gondoljon csak Clint Eastwoodra, aki még mindig ontja magából a díjnyertes filmeket. A rendező igazat adott Mahernek, de hozzátette, hogy Eastwood kivétel. 

Mindenesetre Tarantino eltökéltnek tűnik, és egy röpke pillanatig azzal borzolta az idegeket, hogy eltöprengett rajta, méltó kerete lenne filmes pályafutásának, ha a Kutyaszorítóban remake-jével zárná. Majd gyorsan hozzátette, hogy nem az lesz, ne hördüljön fel az internet népe.

Az író-rendező már régóta emlegeti, hogy a tizedik filmjével leteszi a lantot, a nagy kérdés az, hogy mi lesz az utolsó dobása. Korábbi nyilatkozataiban már több tervét is emlegette – és most elrebegünk egy fohászt, hogy ha már tényleg befejezi, a sokat emlegetett Star Treket csinálja meg.

(Forrás: The Hollywood Reporter)