Rebootot kap a Twister

Miért pont ez, az annak idején világszerte több mint 494 millió dollárt hozó kasszasiker maradna ki? Az 1996-os viharvadászos katasztrófafilm újragondolásához már a rendező is megvan.

A Variety értesülései szerint a Universal Pictures stúdió Joseph Kosinskivel, a közelgő Top Gun: Maverick direktorával áll tárgyalásban. A projekt producere már megvan: Frank Marshall az (Indiana Jones filmek, Hatodik érzék, Bourne filmek, Jurassic World filmek). A forgatókönyvírókat még keresik.

Ennélfogva egyelőre nem tudni, miről szól majd a Twister reboot. Az eredetiben Helen Hunt és Bill Paxton egy válófélben lévő viharvadász/meteorológus házaspárt alakítottak, akik egy közös munka miatt újra összeállnak, hogy egy rivális tudóscsapattal szemben ők juttassák be elsőként a mérőberendezésüket a közelgő elképesztő méretű tornádó belsejébe.

Az 1996-os alkotás anno hatalmas box office siker volt, speciális effektjeiért pedig a szakma is dicsérte. Alkotói között egyébként nem kisebb neveket találunk, mint Steven Spielberget, aki executive producerként, és Michael Crichtont, aki forgatókönyvíróként vett részt a produkcióban. A rendező Jan de Bont volt.

Az újra alkotóinak tehát igencsak fel kell majd kötniük a gatyájukat, ha a Twister nyomába akarnak érni. Joseph Kosinski számára egyébként nem ismeretlen a régi nagy sikerek feltámasztása, hiszen első rendezése a Tron: Örökség volt, majd annak kedvező fogadtatását követően ő dirigálhatta a Feledés című Tom Cruise akció/sci-fit – innen pedig már egyenes útja vezetett a Top Gun: Maverick rendezői székébe.


(via Variety)