Robert De Niro hamarosan egy igazi legendával játszik együtt: Robert De Niróval

A színészveterán egy Wise Guys című közelgő gengszterdrámában alakít kettős szerepet.

A Warner Bros. berkeiben készülő mozit az Esőember direktoraként ismert Barry Levinson rendezi, aki korábban

az Amikor a farok csóválja… című szatírában, a Sleepers – Pokoli leckében, a Hazugságok mágusa című HBO-tévéfilmben és a Minden azzal kezdődöttben is dolgozott már együtt De Niróval.

A Wise Guys két olasz-amerikai maffiafőnökről, Vito Genoveséről és Frank Costellóról szól, akik egymás riválisai voltak, olyannyira, hogy 1957-ben Genovese megpróbálta meggyilkoltatni Costellót – a merénylet nem járt teljes sikerrel, de a gengsztervezér sebesülése arra elegendő volt, hogy visszavonuljon a „biznisztől”.

Robert De Niro és Robert De Niro. Forrás: Chelsea Guglielmino / Getty Images


A film érdekessége, hogy

mindkét férfit De Niro alakítja majd benne.

Az alkotás forgatókönyvét pedig nem más jegyzi, mint az a Nicholas Pileggi, akinek Wiseguy: Life in a Mafia Family című 1985-ös könyvén alapult Martin Scorsese Nagymenőkje (a hasonló cím ellenére a két munkának nincs köze egymáshoz).

A Wise Guys emellett a színész visszatérését jelenti ahhoz a műfajhoz, ami sztárt csinált belőle, hiszen annak idején Robert De Niro olyan filmekkel szerzett nevet magának, mint A keresztapa II., az Aljas utcák vagy a Casino. Mostanában a sztár egyre több szemetet vállal el, de pár évvel ezelőtt, 2019-ben is visszatért már egyszer a gengszterdráma zsáneréhez Az ír című Scorsese-filmmel. A Wise Guys előtt, jövőre De Nirót egy újabb Scorsese-alkotásban, a Killers of the Flower Moon címűben láthatjuk, előtte, még az idén pedig az új David O. Russell-moziban, az Amszterdamban fog szerepelni.


(via Variety)