Robert Downey Jr. rossz kritikáiból idézte fel a legviccesebbeket

„Szórakoztató, mint egy paplan alá szorult fing” – így nosztalgiázott a sztár a Critics Choice Awardson.

Downey Jr. azért lépett színpadra a gálán, mert ő nyerte a kritikusok testülete által odaítélt legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat az Oppenheimerben nyújtott alakításáért (a díjazottak teljes listáját egyébként ide kattintva láthatjuk). A színész viszont úgy döntött, szokatlan módon fogja megköszönni az elismerést.

A vasárnapi eseményen ugyanis a sztár saját korábbi rossz kritikáiból idézte fel a legviccesebbeket. „Az jutott eszembe ma reggel, hogy mennyire szeretem a kritikusokat.

Olyan gyönyörű visszajelzéseket adnak,

és ezek nemcsak szép pillanatokat jelentenek a számomra, de gyakran kifejezetten költőiek” – kezdte köszönőbeszédét Downey Jr.

Robert Downey Jr. a gálán. Forrás: Presley Ann / Getty Images for SeeHer


„Szóval szeretnék most megosztani pár gondolatot tőlük az elmúlt évekből. Ez az első akár egy haiku is lehetne. »Igénytelen, zavaros és lusta«. Ez a másik pedig egy találó metafora: »Mintha csak Pee-wee Herman ébredt volna fel egy kómából«. Ezt egy brit kritikus írta: »a tehetség megmagyarázhatatlan elpocsékolása«. És végül, de nem utolsósorban:

»Olyan szórakoztató, mint egy paplan alá szorult fing«”

– fejtette ki a sztár, hogy mire is gondolt pontosan.

De nem ez volt az egyetlen érdekes dolog, amit Downey Jr. mostanában nyilatkozott. Megint megtalálták ugyanis azzal, hogy Trópusi vihar című filmjében feketére festett arccal játszott olyan színészt, aki egy szerep kedvéért átműttette magát afroamerikaivá. „Ben Stiller olyan szellemben rendezte meg ezt a filmet, ami pont a régóta berögzült káros megoldásokból csinált viccet.

Régen volt egy megegyezés a közönséggel, akik ezt értették, de mára ez az egész valahogy besározódott”

– kesergett a színész egy podcastben.


(via The Hollywood Reporter, NME)

 

Korábban a témában

Robert Downey Jr. anyja nem tartotta jó ötletnek, hogy a fia feketévé műtött színész legyen a Trópusi viharban

A Bosszúállók sztárja arról beszélt egy podcastben, hogy ma felzúdulást keltene-e Ben Stiller filmszatírája és benne Kirk Lazarus karaktere.

Tovább