Ryan Gosling és Rachel McAdams gyűlölték egymást a Szerelmünk lapjai forgatásán

De annyira, hogy a rendezőnek, Nick Cassavetesnek kellett közbelépnie. De a szerelem útjai kifürkészhetetlenek: a forgatáson a két színész egymásba szeretett, és két évig ők voltak Hollywood álompárja

A Szerelmünk lapjai minden idők egyik legikonikusabb romantikus alkotása (olyannyira, hogy évek óta kirobbanthatatlan a PORT.hu-olvasók kedvenc 100 filmjét lajstromozó lista élbolyából), és a két főszereplő színfalak mögött zajló torzsalkodása is ugyanilyen híres. Ryan Gosling és Rachel McAdams tökéletes párost alkottak, mint Noah Calhoun és Allie Hamiltont, a való életben viszont annyira utálta egymást a két színész, hogy egy alkalommal magának a rendezőnek, Nick Cassavetesnek kellett közbelépnie.

 

Forrás: RTL KETTŐ

 

Amikor a New Line Cinema megszerezte Nicholas Sparks 1996-os bestseller regényének megfilmesítési jogait, még egészen más szereposztásra gondoltak. Steven Spielberg, aki 1998-ban vállalta volna rendezői feladatokat, Tom Cruise-t nézte ki Noé szerepére. Végül közbeszóltak az egyéb filmes kötelezettségei, így más rendezőt kellett keresni. Csakhogy Spielberg után Jim Sheridan és Martin Campbell is visszalépett, így végül Cassavetes lett a rendező. Ő eredetileg George Clooney-t szerette volna szerződtetni a fiatal Noah szerepére, Paul Newman pedig a karakter idősebb verzióját alakította volna, de végül Ryan Goslingra esett a választása.

Allie szerepéért Jessica Biel, Ashley Judd, Reese Witherspoon és Britney Spears is versengett, végül Rachel McAdams lett a befutó. A forgatáson eleinte úgy tűnt, hogy Gosling és McAdams remek munkakapcsolatban vannak, sínen van a produkció. Ám ahogy telt-múlt az idő, a két színész lassan elkezdte felvenni Noah és Allie rossz tulajdonságait, és egyre többet veszekedtek.

Az egyik forgatási napon aztán elszabadult a pokol.

Ryan Gosling egy fontos jelenet kellős közepén félrehívta a rendezőt, és közölte vele, hogy szerinte nem igazán működik a dolog, nem lehetne-e, hogy egy másik színésznő a kamerán kívül olvassa fel a partnernője szövegét. Rachel McAdams persze nem volt túlságosan oda Gosling akciójáért. A dolgok kezdtek elfajulni, és hogy lehűtse a feldühödött párost, Cassavetes megkérte őket, hogy egy zárt ajtós megbeszélésen oldják meg a problémáikat. Mindenki hallhatta, ahogy ordítoztak egymással, de amikor kijöttek a szobából, a forgatáson már simább kezdett lenni a helyzet, mint korábban volt. A veszekedés után a páros már profi módon viselkedett egymással, a dolgok viszont határozottan megváltoztak: olyannyira megkedvelték egymást, hogy randizni kezdtek, és egy ideig a való életben is egy párt alkottak, nemcsak a vásznon.

 

Forrás: RTL KETTŐ

 

A Szerelmünk lapjai egy egész generáció kedvenc romantikus filmje lett, és több díjat is bezsebelt. Gosling és McAdams, akik immár ténylegesen is egymásba voltak habarodva, újra előadhatták az ikonikus csókjukat a 2005-ös MTV Movie Awards-on, ahol az ő párosuk nyert a „legjobb csók” kategóriában. Két évvel később ugyan szakítottak, de ez mit sem változtat a tényen, hogy a film forgatása alatt és után egész Hollywood az ő románcuktól izzott.

Több mint 20 évvel később Noah és Allie Calhoun története továbbra is megrántja a nézők szívét. Bár a Szerelmünk lapjai néhány aspektusa rendkívül giccses azok számára, akik nem rajonganak az ilyen típusú filmekért, ez nem igazán számít.  A rajongók imádták, Ryan Gosling és Rachel McAdams pedig meg is élték, legalábbis egy rövid ideig.

(via Collider.com)