Ryan Gosling összeáll a Deadpool 2 kaszkadőrből lett rendezőjével – kaszkadőrös filmet forgatnának!

Még címe sincs a közös produkciónak, de a Universal máris elhappolta a Netflix és a Sony elől.

A kétszeres Oscar-jelölt szupersztár, Ryan Gosling és a Deadpool 2 rendezője, a korábban évtizedeken át kaszkadőrként dolgozó David Leitch együtt forgatnának akciójelenetekben tobzódó, izgalmas drámát – egy kaszkadőrről. Ennyi a hír, mert most még egyelőre a film címét sem tudni, csak azt, hogy máris megindult az ádáz harc Hollywoodban, hogy kinél landoljon ez a kasszasiker-várományos produkció! Állítólag egy igen-igen szoros alkudozás után végül a Universal Pictures-höz került a film, ráadásul a patinás stúdió olyan konkurenseket ütött ki ezzel a nyeregből, mint a Netflix, az MGM, a Sony és a Lionsgate.

Ryan Gosling a Drive - Gázt! című filmben (forrás: Port.hu)

 

Produkcióközeli forrásoktól persze már most olyanokat hallani, hogy a cím nélküli kaszkadőrös film részben olyan lesz, mint Ryan Gosling 2011-es kultfilmje, a Drive - Gázt! (amiben a 39 éves sztár nappal autós kaszkadőrként égette a gumikat Hollywoodban, éjjelente pedig rablásoknál segített be sofőrként), illetve a The Fall Guy című, 1981 és 1986 között futó tévésorozat. Utóbbiban (micsoda meglepetés!) egy hollywoodi kaszkadőr adósságbehajtóként és fejvadászként keresett egy kis plusz pénzt, amikor épp nem a filmforgatásokon dolgozott.

Hogy Gosling és Leitch közös projektje valóban kapcsolódik-e vagy sem a Drive-hoz és a The Fall Guy-hoz, minden bizonnyal hamarosan úgyis kiderül. Az viszont biztos, hogy Leitch le sem tagadhatná a '80-as évek iránti rajongását (lásd az általa épp Budapesten leforgatott Atomszőkét), de az autós száguldozások és egyéb akciózások levezénylésében is otthon van, hiszen ő rendezte a Halálos iramban: Hobbs & Shaw-t, korábban pedig olyan sztárok dublőrjeként verekedett a vásznon, mint Brad Pitt és Jean-Claude Van Damme! (via The Hollywood Reporter)