Sosem fogod kitalálni, ki alakította Jokert Jared Leto helyett a Ragadozó madarak első verziójában!

A Warner keresett egy pót-Jokert, akire ráillett Jared Leto jelmeze. Ám a Bűn Bohóchercege végül nem került bele a film végső verziójába.

Eredetileg a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) címen futó, Margot Robbie-féle Harley Quinn-filmben is felbukkant volna Joker egy flashback jelenetben. Konkrétan ebben, ahol Harley, Joker meg egy harmadik alak épp vallatnak (vagy csak úgy, a móka kedvéért kínoznak?) egy kipeckelt szájú áldozatot:

A jelenet azonban végül a vágóasztalon végezte, nem került bele a film végleges változatába. Viszont érdekes forgatási kulisszatitok, hogy a Bűn Bohóchercegét itt már nem Jared Leto alakította (a színész ugyanis annyira átlényegült a kettyós gengszterré a 2016-os Suicide Squad forgatásán, hogy használt óvszert, gésagolyót és döglött patkányt küldött ajándékba a megviccelt kollégáinak, a Warner stúdió pedig inkább elköszönt tőle), hanem ő:

Johnny Goth egy kaliforniai underground rockzenész, aki a Harley Quinn-film óta előszeretettel hívja magát Johnny Gothamnek, ezzel is a Batman-képregények bűnös városára utalva. De már évekkel ezelőtt is szívesen festette fehérre az arcát, és pózolt úgy a videoklipjeiben, mint „a szegény ember Marilyn Mansonja”, mivel a gót szubkultúra tagja. Egyébként a zenész tényleg úgy néz ki a fellépésein és a videoklipjeiben, mint a fehérre mázolt képű, zilált hajú gothami gengsztercézár, ráadásul alkatilag is hasonlít Jared Letóra, így gond nélkül fel tudta venni a korábban neki varrt Joker-jelmezeket.

A korábban semmiféle színészi ambíciót nem dédelgető zenész viszont saját bevallása szerint azért lett Joker, mert simán csak szerencséje volt. Így nyilatkozott a Ragadozó madarak-béli szerepléséről a ComicBook magazinnak:

Ismertem néhány embert, akik dolgoztak a filmen, tőlük hallottam, hogy kell nekik valaki, aki eljátszaná Jokert. Arra gondoltam, elég beteg dolog lenne, ha én lennék az. Szükségük volt valakire, akinek a keze hasonlít a Leto-féle Joker kezéhez, és az illetőre rámennek a jelmezek. Szóval csak úgy bementem, és kiderült, hogy a méretünk azonos, így nekem adták a szerepet. Körülbelül egy hónapra rá már forgattunk is. Elég nagy még most ez a cipő olyasvalakinek, akinek nincs [színészi] tapasztalata, de nagyon jó volt az együtt töltött idő, és remélem, hamarosan lesz még lehetőségem visszatérni a nagyvászonra.

(via Looper)