Sosem találnád ki, ki játssza Diana hercegnőt

A Spencer című életrajzi filmet az a chilei Pablo Larraín rendezi, aki a Jackie Kennedy életéről szóló Jackie-t is jegyzi. De a projekt még izgalmasabb, ha megtudjuk, ki a főszereplő!

A néhai Diana Spencert, ismertebb nevén Diana hercegnőt nem más alakítja, mint Kristen Stewart, aki a filmben egy sorsdöntő hétvégén jeleníti majd meg a hírességet. A sztori szerint Diana ezen a hétvégén kérdőjelezi meg Károly herceghez fűződő érzelmeit, és dönt úgy, hogy hátrébb lép a Buckingham palotában zajló élettől.

A forgatás valamikor 2021-ben kezdődik. „Kristen napjaink egyik legnagyobb színésze. Ahhoz, hogy ezt jól csináld, valami nagyon fontosra van szüksége a filmnek, és ez nem más, mint a rejtély.

Kristen nagyon sok mindenre képes, és nagyon titokzatos is tud lenni, ugyanakkor törékeny és erős is, és pont erre van szükségünk”

– nyilatkozta a rendező.

Forrás: Bettmann / Getty Images és Kristy Sparow / Getty Images

 

Pablo Larraín a Jackie-n kívül Pablo Nerudáról is forgatott életrajzi filmet, a 2016-os Nerudát, de Santiago ’73 és No című alkotásait is vetítették annak idején a magyar mozik. És Kristen Stewarttól sem idegen az életrajzi film műfaja, hiszen nemrégiben Jean Seberget formálta meg a Seberg című műben.

Stewart – aki gyerekszínészként kezdte a pályát, majd 2008-ban egy csapásra híres lett az Alkonyattal – sokoldalú színész: független produkciókban (Sárga zsebkendő, Egyes nők), művészfilmekben (Sils Maria felhői, A stylist) és blockbusterekben is (Twilight franchise, Hófehér és a vadász, Charlie angyalai) szívesen játszik. Habár fizikailag egyáltalán nem hasonlít rá, szerintünk nagyon izgalmas lesz Lady Dianaként figyelni.


(via Independent)