Sosem találod ki, mi Clint Eastwood kedvenc filmje!

A 94 éves sztár több interjújában is elmondta már, hogy „Hollywood aranykora a gyengéje”.

A 94 éves Clint Eastwood több tucatnyi filmet rendezett már, négy Oscar-díjat nyert, és olyan kultikus alkotásoknak volt színészként a főszereplője, mint a Dollár-trilógia, a Nincs bocsánat vagy a Piszkos Harry. Az elmúlt évtizedekben azonban mindvégig ugyanaz maradt a kedvenc filmje: az 1950-ben bemutatott Alkony sugárút (eredeti címén: Sunset Boulevard).

Francesca Eastwood, Clint Eastwood és Scott Eastwood 2016-ban, a Sully – Csoda a Hudson folyón sajtóeseményén (forrás: Emma McIntyre/Getty Images)

 

Amikor az Esquire magazin tréfásan felvetette, hogy a fiával, Scott-tal közösen igazán elkészíthetnék Billy Wilder klasszikusának remake-jét, Eastwood színt vallott:

Ó, hogyne, persze. Erich von Stroheim [ő volt az Alkony sugárút főszereplője]. A kedvenc filmem.

Clint Eastwood saját bevallása szerint azt szereti a legjobban az Alkony sugárútban, hogy „két különböző stílus is jól működik együtt benne” (itt a némafilmre és a hangosfilmre utalt).

Eastwood egyébként több interjújában is elmondta már, hogy „Hollywood aranykora a gyengéje”: korábban John Fordtól a Hová lettél, drága völgyünk?-et, William A. Wellman Különös eset című westernjét, John Huston klasszikusát, A Sierra Madre kincsét, valamint John Hustontól A pénteki barátnőt nevezte meg a legkedvesebb filmjei között.

(via Faroutmagazine.co.uk)