Sosem találod ki, mik a kedvenc színészeink kedvenc filmjei

Jennifer Aniston kedvence a Becéző szavak, Natalie Portman rengetegszer látta a Dirty Dancinget, Morgan Freeman fanatikus Moulin Rouge!-rajongó.

Quentin Tarantino rendszeresen számot ad arról a sajtónak, aktuálisan épp mik a kedvencei (pár éve mi is megírtuk, miket szeretett a 2010-es évek terméséből, valamint azt is, melyik a kedvenc háborús opusza), Martin Scorsese pedig több száz filmet sorol fel, ha minden idők legjobbjairól kérdezik (bár szuperhősös blockbusterek valószínűleg nincsenek köztük). Leonardo DiCaprio viszont szerényen megelégszik hét darab kihagyhatatlan alkotás megemlítésével. Az alábbiakban a Buzzfeed 30-as listájáról szemezgettük ki, mi a kedvence a kedvenceinknek.

1. Leonardo DiCaprio

A Titanic, A part, A Wall Street farkasa és számos további kultikus film sztárja több interjújában is beszélt már korábban a kedvenc alkotásairól. Nagy tisztelője például Steven Spielbernek (dolgozott is vele a Kapj el, ha tudsz! idején), ám amikor tételesen fel kellett sorolnia az Esquire magazinnak a szívének igazán kedves alkotásokat, akkor a Harry és Sallyt, Kubrick 2001 - Űrodüsszeiáját, Scorsese Taxisofőrjét, az Édentől keletre című John Steinbeck regény 1955-ös filmadaptációját, Vittorio De Sica Biciklitolvajokját, Fellini 8 és 1/2-jét és A vadon hercegnője című Miyazaki-animét említette.

Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty

 

2. Keanu Reeves

A Mátrix és a John Wick népszerű sztárja 2021-ben az Esquire magazinnak adott interjújában sorolta fel azokat a filmeket, amelyeket szerinte mindenkinek kötelező látnia. Megemlítette egyebek között a Mechanikus narancsot, A nagy Lebowskit, a Mad Max 2. - Az országúti harcost, a Fényes nyergeket és az Arizonai ördögfiókát is.

Forrás: Gary Gershoff / WireImage / Getty Images

 

3. Jennifer Aniston

A Jóbarátok tévésorozat és számos romkom sztárja egy 1983-as vígjátékot, a Becéző szavakat nevezte meg kedvencének Cindy Pearlman You Gotta See This (kb. Ezt látnod kell!) című könyvében:

Ez egy olyan film, amit bármikor elcsíphetsz valahol, és bármelyik részénél belenézhetsz, egyszerűen könnyekben törsz ki tőle. Nálam szinte már pavlovi reflexeket vált ki... Mi mást akarsz még egy filmtől, ha nem humort, nevetést, szívszorító pillanatokat, kiváló színészi játékot és fenséges írói munkát? Ez egy fantasztikus alkotás.
Forrás: InterCom

 

4. Natalie Portman

A Fekete hattyú,a Csillagok háborúja-előzménytrilógia és a Marvel-blockbusterek sztárja a Dirty Dancing - Piszkos táncot nevezte a kedvencének, amikor ő mutathatta be a közönségnek Patryc Swayze és Jennifer Grey halhatatlan klasszikusát az Amerikai Filmintézet AFI Movie Club elnevezésű programsorozatának részeként.

A Dirty Dancing nálam minden idők egyik kedvenc filmje. Egészen biztosan ez az a film, amit a legtöbbször láttam életemben. Egyszerűen a legeslegjobb alkotások egyike.
Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

5. Morgan Freeman

A Miss Daisy sofőrje, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, a Nincs bocsánat és A remény rabjai 84 éves sztárja az IGN magazinnak adott interjújában mesélt a kedvenc filmjéről:

A kedvenc filmem, amin én magam nem dolgoztam, a Moulin Rouge! Szerintem ez a film egyszerűen mesés. Amit Baz Luhrmann csinált, az egészen elképesztő. A tánc, a ruhák, a zene... Az emberek hajlamosak szélsőségekbe esni ezzel a filmmel kapcsolatban. Van, akinek nagyon tetszik, és van, akinek nagyon nem. Úgy vélem, amikor ilyen megosztott vélemények hangzanak el, az az igazi művészet jele. Ez egy művészeti alkotás. Nagyon hatásos, és azt hiszem, az emberek ezért is hajlamosak az egyik vagy a másik oldalra állni. Tetszik a Moulin Rouge! vágása is. Van benne egyfajta eszeveszett energia.
Forrás: Discovery