Spielberg 2019-ben végre elkezdi az Indiana Jones 5 forgatását

Minek is sietni? Harrison Ford még csak 77 éves lesz, simán ugrálhat ostorral és kalapban!

Miközben a Disney évente ontja a Star Wars-filmeket, kicsit mintha mindenki elfeledkezett volna a Lucasfilm másik aranytojást tojó tyúkjáról, az Indiana Jones franchise-ról. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen egyrészt a jogokat ki kellett vásárolni a Paramounttól (ezt a Disney csak egy évvel a Lucasfilm megvétele után, 2013-ban tette meg), a 2008-as Kristálykoponya pedig sajnos nem lett olyan jó, mint a „nemhivatalos” Indy 4-ként számon tartott videojáték, a Fate of Atlantis.

 A napokban viszont Steven Spielberg hivatalosan is bejelentette: valamikor 2019-ben el is kezdenék a forgatást! Igaz, ha egészen jövő nyárig várnak vele, akkor Harrison Ford addigra már 77 éves lesz. A sztoriról nem sokat tudni, csak azt, hogy a forgatókönyvet David Koepp írta meg, és már tavaly elkészült vele. Ez lesz egyébként az első olyan Indy-film, aminek nem George Lucas jegyzi a sztoriját, de a pletykák szerint Indy fia (Shia LaBeouf) és Marion (Karen Allen) sem fog visszatérni.

A premierdátum sincs még kőbe vésve: a korábbi tervek szerint a Disney 2020. július 10-én mutatta volna be a filmet, de lehet, hogy sakkozni fognak a dátummal a Star Wars-, a Marvel- és nemrég hozzájuk került Fox-filmek (például a szintén 2020-ban mozikba kerülő Avatar 2) miatt. (via Movieweb)